Új trend a burkolásban: a dekorbeton

Az idei felújítások egyik legkedveltebb burkolata lett a dekorbeton. Több néven is elérhető a piacon: Cire beton, polírozott beton, dekorbeton, microtopping. Alkalmazást nyert a fürdőszobákban, konyhákban, de a lépcsők fedőburkolataként, teraszok, nagyobb felületek bevonataként is megállja a helyét. Ha láttál már olyan fürdőszobát, amely teljes egészében beton burkolatba öltözködött, méghozzá fuga mentesen, vagy pedig olyan padlót, amely folyamatosan halad egyik szobából a másikba, biztosan te is elámultál a technológia fejlődésén.

Ez a termék a dekorbeton vagy microtopping bevonat, amely tartós, vízálló, fuga nélküli, a lakások minden helyiségében alkalmazható és több száz színárnyalatban kapható.

Ezt a burkolóanyagot vékony rétegben kell felkenni a felületre és segítségével dekoratív betonburkolat nyerhető. Cementből és folyékony polimer alapú vegyületből áll, ehhez az alaphoz adják hozzá a különböző kiegészítő anyagokat, márvány port és színező anyagokat, amelyekkel elérhető, hogy az általad óhajtott színárnyalatot kikeverjék.

Mivel kitűnően tapad, számos felületre használhatod, kezdve a kerámia burkolattól a fa bevonatig. Nem kell előzetesen leverned a falon levő régi kerámialapokat, vagy egyéb meglévő, elöregedett burkolóanyagot. A meglévő burkolatot kell megtisztítani, lecsiszolni és kiegyenlíteni. A microtopping technológiájú dekorbeton előnye, hogy nagyon vékony, mindössze 3 mm vastagságú rétegben kell felhordani. Tudtad, hogy a padlófűtéssel kialakított felületekre is alkalmazható?

A dekorbeton számos előnnyel rendelkezik. Kiváló ütésálló képességű. Vízállósága miatt javasolható olyan helyiségekbe, ahol megjelenik a pára, a nedvesség és a penész. A munkát a helyszínen végzik, a microtopping technológiájú dekorbetont folyamatosan viszik fel, tehát nincs fuga és dilatációs hézag a helyiségek között.
Nagy előnye, hogy nemcsak a falra és a padlóra alkalmazható. Ha úgy tetszik, akár a fürdőszoba berendezést, a mosdót és a fürdőszoba szekrényeket is bevonhatod vele.

Mi csak javasolni tudjuk! Kipróbálod?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük