Nemcsak az ízlelőbimbóknak, a szemnek is kedveznek: A legszebben virágzó fűszernövények

Elsősorban nem ezért termesztjük őket, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy nagyon sok fűszernövény gyönyörű virágokat hoz. Ha már választhatunk, keressünk olyan fajtákat, melyek nemcsak ízükkel, de látványukkal is elkápráztatnak. Következzenek a legszebb virágokat hozó fűszernövények!

Thai bazsalikom

Ez az évelő növény a jól ismert bazsalikom egzotikusabb fajtája, erős illattal és lilás színű virágokkal, melyek nyár végén bontanak szirmot. Ha főzéshez is fel szeretnéd használni, jó, ha tudod, hogy a virágzás megindulásával a levelek íze gyengülni kezd.

Kapor

Nyár közepén élénk napsárga virágok tűnnek fel a növényen és alkotnak ernyős virágzatot. Hogy folyamatosan hozzájuss a kaporhoz, vess minden hónapban új magokat!

Rozmaring

Még virágok nélkül is nagyon dekoratív fűszernövény, de ha virágokat bont, párja nincsen. A szárazságot igen jól tűrő növény nyár elején virágzik. Hogy a lehető leghamarabb virágzásra bírd a rozmaringodat, ne magról, hanem palántáról ültesd!

Görög oregánó (szurokfű)

Talajtakarónak is kiváló ez a fűszernövény, mely halvány lilás-rózsaszínes virágokba borul. Görögországban szabadon is megterem, nagyon gyorsan elszaporodik, így akár nagyobb területeket is befedhetsz vele.

Fodormenta

Virágait júliusban, augusztusban hozza. A lilásrózsaszín szirmok mágnesként vonzzák magukhoz a pillangókat és a méheket, melyek minden kertnek szívesen látott lakói.

Ananászzsálya

Nevéhez hűen édes ananász illatot áraszt ez a Guatemalában őshonos növény. Skarlátvörös virágai azonnal magukra vonják a figyelmet, rögtön a nyár beköszöntével bontják szirmaikat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük