Tükör a szobában

Tükröm, tükröm mondd meg nékem… hová tegyelek?

A tükör nemcsak arra jó, hogy megnézhesd magad benne. A tükör a térnek fényt, csillogást, életet ad, különleges látványelem. Ha csak önmagában teszed fel a falra, akkor is dekorálja a lakásodat, ha pedig szép keretbe illeszted, akkor akár egy műalkotással is vetekszik.

A nagyméretű tükröt önállóan is használhatod, ha kisebb, akkor pedig más dekorelemekkel együtt alkothatsz kompozíciót.

Mire is jó egy tükör?

Egyrészt egyfajta esztétikum, amely egyedi dekorációt biztosít bármelyik helyiségben. Másrészről funkciója is van, hiszen optikailag növelni tudja a teret, megsokszorozza a fényt, segít abban, hogy a helyiséget világosabbá, fényesebbé tegye.

Arra azonban érdemes odafigyelned, hogy hová teszed a tükröt. Ugyanis a tükör, ahogy a nevében is benne van, tükröz. Tehát mindenképpen nézd meg, hogy ahová teszed a tükröt, milyen képet fog tükrözni, mert kellemetlen látványban is részesülhetsz. Persze jobb, ha olyan látvány fogad, amiben gyönyörködni tudsz.

Amennyiben kerettel ellátott tükröt tennél fel, készülj arra, hogy a tükör a szobád hangsúlyos eleme lesz, mely meghatározza az egész alaphangulatot és a szoba stílusát is.

Amennyiben díszes kerettel ellátott tükröt szeretnél feltenni, akkor mindenképpen mérd fel a lakásod adottságait. Ugyanis a díszes tükrök ott mutatnak jól, ahol klasszikus kialakítású a szoba, vagy olyan helyiségekben, ahol nagy a belmagasság. De akár puritán, modern tereket is fel tudsz vele dobni.

Ráadásul a feng shui szerint számos probléma orvosolható egy jól elhelyezett tükörrel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük