Fürdőszoba növény

A legfrissebb dekoráció: Ezeket a növényeket válaszd a fürdőszobába!

Növényeket előszeretettel teszünk a nappaliba, a hálóba, még a konyhába is. Semmi okunk arra, hogy erről a listáról a fürdőszobát lehagyjuk. Sok növény van, ami kifejezetten jól érzi magát a fürdőben annak magas páratartalma miatt és a kevés fényt is kedveli. Helyezheted őket a kád vagy a mosdó szélére, ha van kis ablakod, oda, de akár a falra is felfüggesztheted őket. Sokféle lehetőség és sokféle növény van, mellyel természetesen dekorálhatod a fürdőszobádat. Ismerd meg őket!

Aloe vera

A legjobb hely az aloe vera számára, ha az ablak közelébe teszed, hogy kapjon elegendő fényt. De közvetlen napsugárzás ne érje, mert azt a növény nem sokáig tudja tolerálni. Ültesd üvegkaspóba, hogy az aloe különleges formája minél jobban érvényesülni tudjon. Az öntözésére sem kell túl sok gondot fordítanod, mivel alapvetően kevés a vízigénye. A fürdőszoba párája gyakorlatilag fedezi ezt.

Bambusz

Mivel viszonylag magasra nő, a későbbiekben a legjobb, ha valahol a padlón találsz neki helyet a fürdőben. A magasságát szabályozhatod visszavágással is. Modern vagy keleti stílusú fürdőszobákhoz illik a legjobban ez a növény.

Orchidea

Kis mérete miatt az orchidea nagyon jól elfér akár a mosdó szélén is. Friss, tiszta hatást kölcsönöz a fürdőszobának, gyönyörű virágai bármilyen stílust szépen kiegészítenek. Világos színű fürdőszobához válassz fehér orchideát, amivel a légiességet még inkább kiemelheted. A meleget és a párát is kedveli.

Szobai tigrislevél (Anyósnyelv)

A mosdó alatti üres helyet tökéletesen kitöltheted vele. A növényt fiatal korában akár a mosdónál is elhelyezheted, de gyorsan nő, előbb-utóbb a padlón kell neki helyet találnod. A sarkokban nagyon jól mutat és nem csak dekorációnak kiváló, de a levegőt is tisztítja.

Zöldike

Hosszú, keskeny levelei akár 60 cm-esre is megnőnek. Nagyon kedvelt szobanövény, mivel nem igényel sok törődést. Függő kaspóba tedd, ideális olyan fürődszobákba, melyeknek fala csempézett, így a kaspó körül a fal vizesedése nem fog problémát okozni.

Fafélék

Ha leginkább egy spahoz szeretnéd hasonlóvá tenni a fürdőszobádat, válassz egzotikus fafajtákat. Nagyobb méretű kaspóban kiválóan fogják érezni magukat a fürdő párájában, ha kellő napfényt is biztosítasz nekik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük