Szobanövény

A legjobb növények a lakás minden helyiségébe – Így válassz!

Ha az a típus vagy, aki meglát egy szép növényt és oda rakja a lakásban, ahol éppen helyet talál neki, rossz hír számodra, hogy nem minden növény tud alkalmazkodni minden környezethez. Az egyes helyiségekben eltérő a páratartalom, mások a fényviszonyok, éppen ezért kell jól megválasztanod, hogy hova milyen növényt helyezel el. Most ehhez kaphatsz néhány hasznos tanácsot!

Konyha: Hegyescsúcsú futóka

Akár fel is lógathatod vagy lefuttathatod a konyha polcáról. A NASA szerint ez a növény benne van az első háromban azok között, melyek a leghatékonyabban képesek semlegesíteni a levegőben lévő formaldehidet. Direkt napfénynek ne tedd ki, de a szárazságot nagyon jól tűri.

Hálószoba: Kislevelű fikusz

Az egyik olyan növény, melynek közismert jó tulajdonsága, hogy semlegesíti a helyiségben lévő méreganyagokat és növeli az oxigén szintjét. Éppen ezért van nagyon jó helyen a hálószobában, ahol az oxigén kibocsátásával segíti a jobb alvást. Rendszeres, de nem gyakori öntözést igényel, közvetlen napfénynek ne tedd ki.

Tanulószoba, iroda: Krizantém

Elnyeli a cigarettafüstből, a nyomtatók és fénymásolók használatából eredő benzolt. A direkt napfényt nem kedveli, ezért ne tedd közvetlenül az ablak mellé.

Mosókonyha: Vitorlavirág

Bizony, még a mosókonyhádat is feldobhatod egy szép virággal, mégpedig úgy, hogy a növény is nagyon jól fogja magát érezni. Erre a vitorlavirág a legalkalmasabb, ami ügyesen eltávolítja a levegőben szálló penészgomba spórákat. Kevésbé fényigényes, földjét tartsd nedvesen

Fürdőszoba: Rákvirág

Nagyon ellenálló és dekoratív növény, mely kifejezetten kedveli a nedves környezetet. Földjét rendszeresen locsold, világos fürdőszoba árnyékos pontján helyezd el.

Étkező: Szobai tigrislevél (anyósnyelv)

Még ha a legfélreesőbb sarokba is teszed, magára vonja a figyelmet. Magas növésű, öntözést ritkán igénylő, nagyon igénytelen növény. Nevelésével könnyű dolgod lesz!

Nappali: Bambuszpálma

Nem csak mutatós növény, de az egyik legolcsóbban kapható pálma fajta. Kezdő szobanövény nevelőknek kiváló választás! A legjobban napos helyen érzi magát, de nem közvetlen napfényben. Nem szereti, ha tocsog a vízben, de rendszeres öntözést kíván.

Előszoba, folyosó: Pozsgafa

A jó szerencse egyik szimbólumaként köszönthetjük vele vendégeinket vagy csalhatunk saját arcunkra egy kis mosolyt otthonunkba belépve. Csak akkor öntözd, ha földjének felső rétege már teljesen száraz. Napfényről viszont bőségesen gondoskodj számára!

Erkély: Harasztok, bársonyvirág, menta

Mindhárom növény tökéletesen alkalmas arra, hogy erkélyed dísze legyen. A mentát nagyon könnyű termeszteni, a harasztok, páfrányfélék az árnyékosabb helyeket is nagyon jól bírják, a bársonyvirág pedig csodás színbe öltözteti otthonod legkülsőbb pontját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük