Gyerekszoba növények

Ezeket a növényeket tedd a gyerekszobába!

A szobanövényeknek nem csak a nappaliban van helyük. A gyerekszobát se hagyd ki, ha a lakás zöldítésén ügyködsz! Ha a gyerekszobába szeretnél megfelelő növényt találni, olyat válassz, amit a kicsik is kedvelni fognak. Legyen bennük valami kis furcsaság vagy különleges szépség, ugyanakkor ne legyenek túlzottan igényesek sem. Fő szempont az is, hogy a gyerekjátékok sűrűjében ne követeljenek maguknak túl nagy helyett. Az alábbi szobanövények közül válogass!

Gerbera jamesonii

A kislányok imádni fogják, ha ezzel a növénnyel díszíted hercegnői birodalmukat. Az apró gerberák ezernyi színben pompáznak, kevés fénnyel is megelégszenek és virágzási időszakon kívül jól tűrik azt is, ha néha-néha elmarad az öntözés. A már elnyílt virágokat csipegesd le, hogy meghosszabbítsd a virágzás idejét!

Kroton (Codiaeum variegatum)

Nagyon különleges megjelenésű növény, tüzesnek ható levelei mintha megannyi apró fegyver lennének. Minden kisfiú fantáziáját megmozgatja a szép kroton, ami kedvel a napfényt és az enyhén nedves talajt. Hogy ne nőjön túl magasra, rendszeresen vágd vissza a tetejét.

Vénusz légycsapója (Dionaea muscipula)

A húsevő növények közül a legkedveltebb szobanövény. Ha szeretnéd gyermekeidet a természet csodáival minél közelebbről megismertetni, ez a növény lesz a legjobb a ti gyerekszobátokba! A közvetlen napfénytől óvd, de világos helyre tedd. Kedveli, ha a földje nedves, de ne öntözd túl. A legjobb, ha desztillált vízzel locsolod, akár terráriumokba is kiváló.

Tömött korallvirág (Kalanchoe blossfeldiana)

Nagyon népszerű szobanövény, rengeteg apró virágot hoz. Igénytelen is, hiszen nem zavarja, ha a földje már teljesen száraz, elég ritkábban locsolni. Világos helyen jobban virágzik, de a közvetlen napfényt ez a növény sem kedveli.

Kavicsvirágok

Kavicskaktusznak is nevezik ezt az igazán rendhagyó kinézetű növényt. Ideális abban az esetben, ha nem érzed magad elszánt növénygondozónak és a lehető legkevesebbet szeretnél foglalkozni a szobanövényeiddel. Több hetet is kibír locsolás nélkül, nyáron és télen kifejezetten ajánlott szárazon tartani a földjét. Napfényes helyeket kedvel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük