Erre válaszolj, mielőtt teljesen fehér konyhát csináltatsz!

Az biztos, hogy egy tiszta fehér konyha gyönyörű. De az is biztos, hogy ideális a te otthonodba? A tiszta fehér konyhákat csak szeretni lehet. Letisztultak, világosak, légiesek és bármilyen színű kiegészítőt elbírnak. Ám nem mindenkinek való ez a most nagyon divatos megoldás. Hogy a te otthonodba, a te életviteledhez, szokásaidhoz passzol-e a tiszta fehér konyha, megtudhatod, ha őszintén válaszolsz magadnak az alábbi kérdésekre!

Mennyit költhetsz rá?

Talán a legfőbb kérdés, hogy mennyi pénz áll rendelkezésedre egy teljesen fehér konyha megalkotásához. A fehér konyhaszekrény csodaszép, ám ha csak olcsóbb minőséget tudsz megfizetni, idő előtt elszíneződik, tönkremegy. A magasfényű bútorokat magasabb áron is árulják, de mindenképpen praktikusabbak, ha gyakorta van szükség a takarításra, hiszen elég csak nedves ruhával áttörölni őket. Ellentétben a valódi fából készült, igencsak kényes konyhaszekrényekkel. Gondold végig anyagi lehetőségeidet és ezzel együtt igényeidet. Ha a kettő összeegyeztethető egy csupa fehér konyha formájában, rajta hát!

Milyen gyakran főzöl?

Alapvető funkcióját tekintve a konyha ugyan főzésre szolgál, de nem biztos, hogy nálad is ez az elsődleges szerepe. Ha inkább nem otthon eszel vagy többször rendelsz, mintsem nekiállnál főzni, egy hófehér konyha valószínűleg számodra a legjobb. Ám ha kedveled a nagy családi ebédeket, az ünnepi vacsorákat és egyetlen hétvégét sem tudsz elképzelni sütögetés nélkül, meggyűlhet a bajod a csupa fehér felületek folyamatos tisztán tartásával.

Mennyi napfény éri a konyhádat?

Bármilyen minőségű bútort is vásárolsz, gyakorlatilag elkerülhetetlen, hogy idővel elkezdjen besárgulni a közvetlen napfény hatására. Ha nálad is ki van téve ennek a veszélynek, szinte biztos, hogy már néhány éven belül megbánod, hogy a tiszta fehér konyha mellett döntöttél. A konyhabútor megvásárlása előtt figyeld meg, hogy a napfény körülbelül hány órán át éri közvetlenül a bútorodat egy nap során. Függönyökkel valamelyest csökkentheted a napfény sárgító hatását, de ha bizonytalan vagy, kérd szakember tanácsát az üzletben.

Milyen gyakran szeretnéd takarítani a konyhát?

Lehet, hogy ez a kérdés fel sem merül benned, hiszen eddig sem okozott semmiféle gondot a konyha tisztán tartása. Mégis, gondolj bele abba, hogy a jövőben mennyi időt szeretnél arra szánni, hogy egy tiszta fehér, azaz a legkönnyebben és leglátványosabban piszkolódó konyhát takaríts. Ha főzés után azonnal le is törölgetsz mindent, hetente legalább egyszer portalanítanod is kell és a zsírtalanításra is többször lesz szükség, mint eddig bármikor.

Hosszútávra tervezel?

Légy a lehető legőszintébb magadhoz! A konyhabútor mindenki pénztárcáját jelentősen megterheli, nem egy olyan kiadás, amit az ember ha megbán, könnyedén felfogja tanulópénznek. Kérdezd meg magadtól, vajon 5 év múlva, amikor már lehet, hogy egészen más színek lesznek divatban, akkor is elégedett leszel-e egy hófehér konyhával. Vedd számításba azt is, hogy a fehér bútorok a legnagyobb erőfeszítések ellenére is megőriznek minden egyes karcolást és sérülést, ami szembeütköző lesz, így a fehér bútorok hamarabb fognak elhasználtnak tűnni.

Természetesen, nem csak a fehér, de bármilyen konyhabútor megvásárlása nagy döntés, így alapos megfontolást kíván. Ha a mérleg benned a fehér konyha felé billen, ne habozz! Reméljük, sok-sok éven át boldog leszel vele!

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük