Ezeket az anyagokat válaszd a zuhanypadlóhoz!

Amikor megtervezünk, felújítunk egy fürdőszobát, amibe zuhanyzó kerül, fontos szempontokat kell figyelembe vennünk. Az egyik leglényegesebb rész a zuhanypadló, ami nem mindegy, hogy milyen anyagból készül. Ha nem szeretnénk a szokásos zuhanytálcákat igénybe venni, rengeteg dekoratív ötlet közül választhatunk. Sokféle anyag létezik, ami amellett, hogy mutatóssá teszi a zuhanyzót és ezzel együtt az egész fürdőszobát, könnyen tisztítható és tartós is.

Fapadló

Mivel a fürdőszoba és azonbelül főleg a zuhanyzó nagyon páradúsak, a fapadló nem egyszerű választás a zuhanykabinba. Ám egyáltalán egyáltalán nem kell róla letenni, annál is inkább, mivel nem semmi más nem kölcsönöz olyan egyedi hangulatot a helyiségnek, mint a fából készült padló. A teakfa például önmagában tartalmaz olyan természetes gyantát, ami ellenállóvá teszi a vízzel szemben. Természetesen a natúr fát minden esetben felületkezelni kell, hogy tartós maradjon és a lefolyórendszert is megfelelően kell kialakítani, hogy a fa a lehető legkevésbé károsodjon.

Márvány

Extravagáns anyag, ami bárhol a luxus érzetét kelti, a zuhanyzóban is. Természetesen, nem a legolcsóbb lehetőség a zuhanypadló kialakításához és megvannak a maga hátrányai is. Könnyen karcolódik és porózus anyag, ami azt jelenti, hogy a különböző vegyszerek és kozmetikai termékek behatolnak a márvány belsejébe és elszíneződést okozhatnak benne.

Kavics

Akárcsak a fa, a kavicsból kirakott zuhanypadló is a természetes csempészi a fürdőszobába és segíti a relaxálást. Mintha csak a saját fürdőszobádban wellnesseznél. A kavicsnak megvan az az előnye is, hogy önmagában csúszásgátló, illetve nagyon kényelmes a talpnak is. Nem csak a zuhanypadlót, de akár a fürdőszoba teljes padlóburkolatát is elkészíthetjük belőle. Semleges megjelenése miatt bármilyen stílusú fürdőszobához kiválóan illik, legyen az elegáns, rusztikus vagy keleties hangulatú.

Porcelán

Ha a szakembereket kérdezed, szinte biztos, hogy a porcelán mellett teszik le a voksukat a zuhanypadló anyagának tekintetében. Először is, nagyon tartós, ellenálló, vízálló és ez már önmagában ideálissá teszi a zuhanyzó burkolásához. Ezenkívül pedig rengetegféle színben és formában létezik. Viszont nagyon csúszós tud lenni, ezért csakis texturált felületű jöhet szóba a zuhanyzóba.

Beton

Az egyik legjobb anyag zuhanypadlók kialakításához. Mivel porózus anyag, rengeteg vizet tud magába szívni, ezért mindenképp felületkezelést igényel. A beton padlóval igazából nem lehet tévedni. Egyszerű, semleges, könnyű tisztán tartani, modern fürdőszobákban dekoratív elem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük