Így tisztítsd meg a wc-kagylót természetes anyagokkal!

Ha a wc-kagylót is ragyogóan tisztának szeretnéd tudni, rengeteg vegyszer közül válogathatsz az üzletekben. Ezeknek a hosszútávú használata azonban gyakran foltot hagy és a porcelán színének kifakulását, fényének megkopását okozza. Ha természetes anyagokat használsz a wc tisztításhoz, ilyesmitől nem kell tartanod! A következő tippek segítenek, hogy a wc mindig úgy nézzen ki, mintha vadonatúj lenne!

Ecet

Öblítsd le a wc-t, majd várj 10 percet. Keféld át a kagylót, majd locsolj bele egy üveg ecetet. Hagyd hatni 15 percig, ezután újra keféld át, mégpedig lassan és alaposan, hogy az ecet által feloldott szennyeződést el tudd távolítani. A végén öblítsd le!

Szódabikarbóna

Tégy 3 evőkanál szódabikarbónát a wc-kagylóba és hagyd állni egy éjszakán át. Következő reggel öblítsd le, majd keféld át a kagylót és öblíts újra. A wc-d belseje vakítóan fog ragyogni!

Ecet és bórax

Végezz öblítést, hogy a wc-kagyló mindenütt nedves legyen. Ezután vidd fel a bóraxot minden oldalra. Spriccelj rá ecetet és hagyd ezt a keveréket hatni legalább 30 percen át. Végül keféld át és végezz öblítést.

Saját készítésű wc-tisztítószer nagyon piszkos wc-hez

Hozzávalók:

  • ¾ bögre bórax
  • 1 bögre ecet
  • 10 csepp levendula illóolaj
  • 5 csepp citrom illóolaj

Keverd össze a hozzávalókat és töltsd egy szórófejes flakonba. Spricceld be vele a wc-kagylót, majd a kefével dörzsöld át. Várj pár percet, majd öblítsd le. Ezután töltsd az összes folyadékot a wc-kagylóba és hagyd hatni egy éjszakán át. Reggel keféld át, majd öblítsd le.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük