Hogy mi az a Bobcat?

Első ránézésre azt gondolnánk, hogy egy rossz helyesírással leírt angol macska neve. Természetesen nem erről van szó, a Bobcat az egyik legfelkapottabb gépmárka az építőiparban, ha munkagépekről van szó, ugyanis ezek a gépek nagy megbízhatóságról tesznek tanúbizonyságot nap mint nap.

A Bobcat vállalat egy dél-koreai illetőségű farm- és építkezési felszereléseket gyártó cég, melynek Amerikában és Belgiumban van telephelye. A cég mini rakodógépeket, kisméretű markológépeket és haszongépjárműveket, kis traktorokat és egyéb kicsi hidraulikus felszereléseket gyárt Bobcat márkanév alatt.

Tehát, ha meglátsz egy aprócska ásógépet az utcátokban, ami éppen csatornát ás, nagy valószínűséggel Bobcat márkanevet fogsz rajta látni. A Bobcat ásógépek pontos megnevezése mini kotró. Ezek az aprócska, könnyen mozgó gépek kisebb helyekre is beférnek, így ha nadrágszíj telked van, akkor is ki fogja tudni neked ásni a vízvezeték nyomvonalát. A kicsinységéből eredő előnye egyben a hátránya is, ugyanis maximum 3,5 méter mélységig vannak szavatolva ezek a gépek, így egy nagyobb építkezésen kevésbé használhatóak.

A Bobcat rakodógépek szintén fürge mozgásúak, kis helyen is könnyen tudnak munkát végezni. Ráadásul kicsinységük ellenére akár 3,7 tonna teherbírással is rendelkeznek.

Ha olyanok a talajviszonyok, hogy sima kerekű jármű nem tudna könnyedén mozogni, akkor is van megoldás, ugyanis a Bobcat gépek között léteznek lánctalpas verziók is, melyek könnyedén közlekednek rossz terepviszonyok között is.

Tehát, ha munkagépre van szükséged, akkor érdemes olyan cégtől kölcsönöznöd, akik Bobcat gépekkel dolgoznak, s biztosan nem fogsz csalódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük