10 látványos belsőépítészeti építőelem, amivel varázsolni lehet

Ha építészetről van szó, akkor többnyire az épületek szép részeire gondolunk. A legtöbb szép rész inkább a belsőépítészetben, a lakberendezésben található, mert inkább arra jellemzőek a kedvenc színek és az otthonosság, hiszen a belső teret te magad rendezed be. Akadnak azonban olyan elemek, amelyek kívül-belül átformálják az épületeket…

Színes szék

1. A színek, mint építészeti alapanyagok

Elsősorban a színekkel próbáljuk saját ízlésünkre formálni mind a külső homlokzatot, mind pedig a belső falakat és bútorokat. A külső homlokzatot illetően korlátok között kell mozognunk, talán épp ezért van az, hogy a belső térben is 1-2 színnel megelégszünk. Pedig az élénk színek nagyon fel tudják dobni a hétköznapjainkat, olyannyira, hogy ami önmagában nem építészeti elem, az is kénytelen azzá olvadni. El tudod képzelni például ezeket a színeket a saját étkeződbe?!

Kép forrása: https://www.decoist.com/colorful-eclectic-dining-rooms/

Bambusz kerítés

2. Természetes hatás bambusszal

A sokoldalú bambusz kültéren, egy terasz árnyékolójaként, vagy beltéri térelválasztóként is remekül megállja a helyét. Alkalmazásával nem csak szép környezetet teremtesz, de varázslatos látvány, amint ez az építőanyag megtöri a fényt. A lakásban a faltól-falig bambusz mintás posztertapéta is nagyon dekoratív és nyugtató!

Kép forrása: http://getsidekick.co/outdoor-wall-covering/outdoor-wall-covering-bamboo-wall-covering-outdoor-bamboo-walls-outdoor-use-wattle-as-a-fencing-material-bamboo-outdoor-wall-outside-wall-covering-ideas/

Sárga sötétítő

3. Sárga napfény ablakon és függönyön át

A sárga ablaküvegen áthatoló napfény a nyári nap melegére emlékeztet. Ez nem csak különleges, de nyugtató érzés is egyben. Erre a célra hasonló, de olcsóbb megoldást jelent a sárga sötétítő függöny, amihez nem kell üveget cserélni.

Kép forrása: http://www.anrodiszlec.hu/article_info.php/articles_id/1069

Sótégla pult

4. A szép és egészséges sótégla

A sárga üvegen áthatoló fényhez hasonló nyugodt hangulatot a sótégla beépítésével is elérhetünk. A sótéglából épült térelválasztó fal ugyanazokat a simogató, meleg színeket közvetíti, miközben a sótégla közelében lenni egészséges is!

Kép forrása: https://salaura.eu/index.php?link=soszoba_epites

Üvegtégla

5. A napfény színe másképp

…és ha már tégla, akkor ne feledkezzünk meg a jó öreg üvegtégláról sem! Üvegtéglával a meleg sárga színeken túl is gondolkodhatunk. Csupán már néhány darab üvegtéglával is kisebb csodákat lehet művelni, ha pedig egy egész falat ebből húzol fel, minden vendéged a csodájára fog járni!

Kép forrása: https://lakberinfo.hu/belsoepiteszet/burkolatok/2014-02-21-szines-es-sokoldaluan-felhasznalhato-az-uvegtegla/

Polikarbonát

6. Átlátszó és olcsó: a polikarbonát

Az egyik legolcsóbb anyag a térelválasztáshoz és a terasztető befedéséhez a polikarbonát. Ez szintén számtalan verzióban és színben kapható és mivel átlátszó anyagról van szó, a napfény meg fogja hálálni a használatát!

Kép forrása: https://pixabay.com/hu/polikarbon%C3%A1t-%C3%A1tl%C3%A1tsz%C3%B3-%C3%A9p%C3%ADt%C3%A9si-779678/

Mohafal

7. A mohazöld ma már nem csak zöld, de él és moha is!

Újabban az élénk zöld szín sem épp elhanyagolható, sőt! Egyre nagyobb teret hódít a dekoratív élő növények és mohák elhelyezése tetőkön, tetőteraszokon, valamint a belső falakon is.

Kép forrása: https://www.homeinfo.hu/inspiraciotar/category/otletek/i-10354/0/elo-falburkolat.html

Különleges ablakpárkány

8. Ma már az ablakpárkány sem egy egyszerű építészeti elem

Képzelj el egy ablakpárkányt! De ne akármilyet! Például egy olyat, mint amilyen ebben az amerikai hotelben van! Egy ablakpárkányra sincs sehol előírva, hogy feltétlenül egyszerűnek és unalmasnak kell lennie. Mit szólnál egy ilyenhez?

Kép forrása: https://www.winnetu.com/marthas-vineyard-accommodation-rates/marthas-vineyard-vacation-rentals/sample-3-br-duplex-plus-loft/m9-three-bedroom-duplex-2/matty-3-bdrm-duplex-m9-living-room-reading-nook-home-gallery-955-by-630-pixels/

Kerti tükör

9. Ne félj varázsolni!

A tükör nem csak a házban tágítja a teret! Mi lenne, ha kipróbálnád a kertben is?! A tükör elhelyezése a kertben igazi tündérmesébe repít! A kertdekorációként szolgáló minikerteket említettük már?!

Kép forrása: https://www.homexyou.com/garden/how-to-use-mirrors-in-the-garden/

Kő design a kertben

10. A kő is valóságos csodákra képes!

Végül a legősibb építőanyagról se feledkezzünk meg! A kő mindig is jelen volt az ember életében. Nem is gondolnánk, mi mindent lehet építeni szabálytalanságából eredő szépségének, mégis tekintélyt parancsoló tartósságának köszönhetően kültéren és beltéren egyaránt!

Kép forrása: https://24.hu/otthon/2017/05/15/23-praktika-es-otlet-a-latvanyos-kerti-tuzhelyek-kialakitasahoz/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük