Beszélgessünk a 3 dimenziós látványtervezésről!

Hallottál már az egyik legújabb tervezői szolgáltatásról, a 3 dimenziós látványtervezésről? Nem csak az irodaépületek, szállodák és lakótömb komplexumok privilégiája, hogy modern vizualizációs technikával már előre bemutassák és megerősítsék jövendő képüket. Ez a szolgáltatás ma már mindenki számára elérhető, és a családi házak ugyanolyan fontosságot élveznek, mint óriás társaik.

Mivel nyújt neked többet egy ilyen 3 dimenziós HD technikával készült látványterv, mint a hagyományos, papír alapú, statikus képmegjelenítés?

Segít elkerülni a félreértéseket, hiszen nem biztos, hogy te mérnök vagy és értesz a műszaki rajzokon ábrázoltak olvasásához, értelmezéséhez. Neked a papíron levő számok nem sokat mondanak, de ha mindezt életre keltik egy 3 dimenziós látványterv formájában, azonnal megérted, hogy a számok miről árulkodnak. Nem mindenkinek van térlátása, és ezért az épületet nem tudja az őt körülvevő környezetbe helyezve megjeleníteni, vizualizálni. A saját fantáziájára támaszkodva megtörténhet, hogy teljesen mást képzel el, mint amit a terv tartalmaz.

Miben segítenek a 3 dimenziós látványtervek?

Akár új házat építesz, akár felújítasz, segítenek a helyes döntés meghozásában. Segítségükkel végigsétálhatsz a szobákon. Körbefordulhatsz, hogy minden szögből áttekinthesd. Kiválaszthatod a megfelelő színeket, elhelyezheted a bútorokat, a világítótesteket. A konyhában eldöntheted, hogy szimpatikus-e számodra a körbesétálható, társaságot vonzó konyhasziget, vagy inkább a hagyományos konyhát kedveled. A fürdőszobában elgondolkodhatsz azon, hogy a tuskabin íves legyen-e, vagy inkább kádat szeretnél. Ha már tudod, milyen burkolatokat szeretnél használni, elkezdhetsz kísérletezni az elemekkel, így nem fog csalódás érni. A látványterv segítségével azonnal látni fogod, hogyan néz ki egy klasszikus stílusban berendezett fürdőszoba, illetve egy olyan, ami modern kiegészítőkkel, csillogó üvegfelületekkel felturbózott, és érezni fogod, vajon a te személyiségedhez melyik illik. A színek és a megvilágítás napszakonkénti összhangját is megmutatják a számítógépes látványtervek. Így még a tervezési fázisban tudsz változtatni például az ablakok méretén.

És ami nagyon fontos, az utcai homlokzat színének kiválasztásában is hatalmas előrelépést tehetsz, hiszen a 3 dimenziós látványterv a környezeti elemeket is felhasználva illeszti be a meglévő térbe az általad megálmodott épületet. Ha nem tetszik a javasolt színárnyalat, többet is kipróbálhatsz, amíg el nem jutsz ahhoz a megoldáshoz, amelyet szívvel-lélekkel magadénak érzel.

Érezd az otthonodat, még mielőtt megépülne! Használd ki a fejlődés adta lehetőséget, kísérletezgess a virtuális térben és alakítsd a segítségével az épülő házat álmaid otthonává!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük