Amikor betonkemény elhatározásra van szükség – mikor célszerű kitartani a betonkerítés mellett?

Általában a kerítés kiválasztásának legfontosabb szempontjai a szépség, a visszafogott elegancia és a harmónia a családi ház stílusával. A betonkerítés azonban nem igazán szép, kicsit sem mondható elegánsnak vagy csinosnak, minimálisan sem kreatív, egyedi, különleges vagy extravagáns – mégis sokan választják. Miért?

A betonkerítés egyszerűen az, aminek gondoljuk és az, aminek látszik: egy áthatolhatatlan, többnyire magas és vastag, falszerű erődítmény a családi házunk, esetleg ipari létesítményünk udvara és a külvilág között.

A betonkerítés nem való mindenkinek, és egyáltalán nem kell minden udvart így körbekeríteni. Ha azonban a ház és a kert egy zajos főútvonalra, forgalmas közösségi területre, sportpályára néz, saroktelked van, ahol rendszeresen kanyarodnak az autók, megállnak találkozni az emberek, akkor engedd meg magadnak a privát szféra szentségét és készíttess betonkerítést!

A betonkerítés engedélyezett magassága településenként eltérhet, ezért célszerű a telepítés előtt megkérdezned az építésügyben leginkább járatos személyt a környékeden erről. Hiszen, ha nem tartod be a szabályokat, akkor annak később nagyon szomorú következményei lehetnek.

Ha pedig eldöntötted, hogy csakis a betonkerítéssel érezheted magad komfortosan és biztonságban, akkor pedig bátran érdemes belevágni. Hiszen, ha már vettél egy mély levegőt és beépíttetted, óriási megkönnyebbülést fogsz érezni! Lépj túl a neheztelőkön és a rosszakarókon: ha az engedélyt megkaptad rá, akkor neked is jogod van ahhoz, hogy bedobált üvegdaraboktól és cigarettacsikkektől mentesen élvezd a családi házad udvarát!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük