Kerítés

Hol és mekkora területet érdemes valójában elkerítenünk?

A megfelelő kerítés kiválasztása előtt számos szempontot érdemes mérlegelni. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora, illetve milyen típusú területet lenne szükséges elkerítenünk. Hol van közvetlen szomszéd, hol néz a terület az utcára? Melyik területen van medence vagy pihenőkert, hova készülünk esetleg tujákat vagy fákat ültetni, sövényt telepíteni? Néz-e a terület zajos főútra, kell-e gondolnunk a por-és zajszennyezésre, illetve a valóban zavaró, bámészkodó tekintetekre? De még azt is hasznos lehet átgondolnunk, mennyire vagyunk jó viszonyban a szomszédjainkkal. Mindez ugyanis nagyban közrejátszhat abban, hogy milyen kerítést választunk.

Ha forgalmas utca, út mellett lakunk, akkor érdemes egy tömörebb, erősebb kerítést választani. Ilyen lehet tipikusan a betonkerítés. Átláthatatlan, megfogja a port, enyhíti a kipufogógázok okozta szennyeződéseket, no meg talán kevesebb hívatlan látogatója, megfigyelője is lesz az udvarunknak. Ha a szomszéd felé néz a kert, akkor azért általában nem szokták szeretni az ilyen drasztikus kerítés megoldásokat.

Talán, ha a hozzájuk időnként átkóborló, átszökő kisállatainkra, esetleg csemetéinkre hivatkozunk, akkor lehet, hogy némiképpen megengedőbbek lesznek. Ha van olyan ablakuk, amely elől a kerítés elzárja a fényt, abból szintén vita lehet – bár ekkor te is utánanézhetsz a vonatkozó jogszabályoknak, hiszen elméletben a te udvarodra nem igazán nézhetne ablak.

Vegyél tehát fontolóra minden szempontot az ideális kerítés kiválasztása előtt! Így nem csak rengeteg kellemetlenségtől szabadulhatsz meg, de pénzt is spórolhatsz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük