Kerítés

Hol és mekkora területet érdemes valójában elkerítenünk?

A megfelelő kerítés kiválasztása előtt számos szempontot érdemes mérlegelni. Nem mindegy ugyanis, hogy mekkora, illetve milyen típusú területet lenne szükséges elkerítenünk. Hol van közvetlen szomszéd, hol néz a terület az utcára? Melyik területen van medence vagy pihenőkert, hova készülünk esetleg tujákat vagy fákat ültetni, sövényt telepíteni? Néz-e a terület zajos főútra, kell-e gondolnunk a por-és zajszennyezésre, illetve a valóban zavaró, bámészkodó tekintetekre? De még azt is hasznos lehet átgondolnunk, mennyire vagyunk jó viszonyban a szomszédjainkkal. Mindez ugyanis nagyban közrejátszhat abban, hogy milyen kerítést választunk.

Ha forgalmas utca, út mellett lakunk, akkor érdemes egy tömörebb, erősebb kerítést választani. Ilyen lehet tipikusan a betonkerítés. Átláthatatlan, megfogja a port, enyhíti a kipufogógázok okozta szennyeződéseket, no meg talán kevesebb hívatlan látogatója, megfigyelője is lesz az udvarunknak. Ha a szomszéd felé néz a kert, akkor azért általában nem szokták szeretni az ilyen drasztikus kerítés megoldásokat.

Talán, ha a hozzájuk időnként átkóborló, átszökő kisállatainkra, esetleg csemetéinkre hivatkozunk, akkor lehet, hogy némiképpen megengedőbbek lesznek. Ha van olyan ablakuk, amely elől a kerítés elzárja a fényt, abból szintén vita lehet – bár ekkor te is utánanézhetsz a vonatkozó jogszabályoknak, hiszen elméletben a te udvarodra nem igazán nézhetne ablak.

Vegyél tehát fontolóra minden szempontot az ideális kerítés kiválasztása előtt! Így nem csak rengeteg kellemetlenségtől szabadulhatsz meg, de pénzt is spórolhatsz!

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük