Kapunyitó

Tárt kapuk? Oldd meg egy gombnyomással!

Akár nagy a kánikula, akár zimankós hideg van, biztos nincs sok kedved kikászálódni az autóból, hogy kinyisd a kaput. Akkor nincs más hátra, be kell szerezned egy profi kapunyitót.
Ahhoz, hogy megfelelő készüléket tudj kiválasztani, fontos szempont, hogy milyen kapud van, szárnyas vagy tolókapu.

Fontos paraméter a kapu mérete. A súlya fontosnak tűnik, de egyébként csak egy szűrési szempont az értékesítők számára. Inkább domináns, hogy a kapu könnyen tudjon mozogni. Tehát ha egy leharcolt kaput akarsz kapunyitóval ellátni, akkor előtte mindenképpen újítsd fel.

Szárnyas kapu

A szárnyas kapu esetében fontos, hogy mekkora a szárnyak szélessége, illetve, hogy milyen mélyen van a kapu forgáspontja. Ezt úgy tudod meghatározni, hogy leméred a kapupillér belső felének és a kapupántnak a távolságát. Aztán ott van még a fizikai ütköző kérdése, ami szintén szűkíti a lehetőségeket. Sőt az is számít, hogy a kapud fedett vagy nyitottabb helyen van-e. Ennek megfelelően kell kiválasztani a berendezést.

Tolókapu

Tolókapuk esetében egyetlen domináns szempont van, mégpedig a kapu szélessége.

Érdemes-e biztonsági elemekben gondolkozni?
A válasz egyértelműen igen.

  • Egyrészt javasolt infrasorompó pár beszerzése, ugyanis így a kapu biztosan nem fog semmit és senkit összecsukni záródás közben.
  • A biztonsági villogófény nemcsak neked jelez, hogy nyílik a kapu, hanem a többi közlekedőnek is.
  • A fémházas távirányítók pedig tartósságuk miatt ajánlottak.

A megfelelő motor kiválasztásánál törekedjünk a minőségre. Ebben az esetben a drágább, néha jobb elv érvényesül. Inkább kérdezz utána, hogy milyen a pótalkatrész ellátottság. Ha nincs vagy nehezen beszerezhető, akkor inkább ne azt a típust válaszd.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük