Tágas hálószoba

Tágasság boldogság, szűkösség feszültség

Gondolkodtál már azon, hogy mi köze van egymáshoz a boldogságnak és az élettérnek? Ha tágas otthonban élsz, természetesnek veszed, hogy bőséges élettered van. De mi van akkor, ha kinőttétek már a lakásotokat vagy házatokat, nincs hely sem egy kis elvonulásra, sem a rengeteg ruha, cipő és egyéb használati tárgyak tárolására? Emiatt naponta feszült és frusztrált vagy, magad sem tudod az okát, és a napi hajszában nincs is időd elgondolkozni ezen.

Viszont gyakran sajnálod a vadállatokat, ha szűk helyre telepítik őket az állatkertben, vagy például a madarakat, ha kalitkába zárva élnek, nem beszélve a kísérleti egerekről, melyek naponta járják be rövid kis útjaikat, ahelyett, hogy térigényüknek megfelelően kifuthatnák magukat. Nem jó a bezártság-érzés sem a testnek, sem a léleknek.

Mindannyian szabadnak születünk, és szabadságunk mindennapi megéléséhez elegendő térre van szükségünk, legyen szó külső és belső élettérről egyaránt.

Így nem véletlen, ha te is egy csinos házról álmodozol, ahol térigényedet ki tudod elégíteni, tágas nappali és közös helyiségek állnak a család rendelkezésére, mindenkinek külön hálószobája van, és jó időben a virágokkal teli terasz meg a zöldellő pázsit nyújt boldogító érzést: otthon vagy. Ne hibáztasd magad ezekért az álmokért, inkább tegyél érte, hogy mielőbb megvalósuljanak.

Megéri, hiszen ha térigényednek megfelelően tágas házban élsz, ezerszer boldogabbnak érzed magad, mint egy túlzsúfolt lakásban, ahová már te is alig férsz be. A boldogság pedig meghatványozza a teljesítőképességedet, még a teherbírásodat is. Köztudomású, hogy a boldog emberek hátán szinte fát lehet vágni, olyan erősek. Vágj bele a házépítésbe, még ma.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük