Mióta ember az ember, azóta építkezik és építkezni is fog: először csak védett helyekre húzódott be az időjárás viszontagságai elől, aztán már tetőt és fekhelyet eszkábált, és végül néhány ezer év alatt oda jutottunk, hogy az űrben is építkezni tudunk, még ha nem is a kőműves kanál ott az alap szerszám.

Az építkezés, bármilyen építményt megálmodása, tervezése, létrehozása egy teremtő tevékenység. Az intelligenciahányadosunk növekedésével együtt jár az is, hogy egyre kényelmesebb, magasan funkcionáló és egyben gyönyörködtető, bennünk-körülöttünk harmóniát, de legalább érzelmeket keltő építményekre vágyjunk.

Az építkezés kicsiben és nagyban is csodálatot kelt, és nemcsak környezet, de ember(iség)formáló hatása is van.

A szép környezet, a rendezett környezet, a tiszta környezet előre viszik a társadalmat, míg a lepukkant, elhasznált, elhanyagolt és elhagyatottság érzetet közvetítő környezetünk bennünket, embereket is leépít.

Akár csak egy meglazult kő megigazítása, akár csak egy kopott fal lefestése, akár egy világszenzáció-várományos világcsoda megépítése, mind-mind teremtő tevékenység, amiket jó látni, jó megtapasztalni, és persze jó róluk beszélni is.

Hát ezért vagyunk mi itt: hogy beszéljünk arról, hogy az építkezés, a konstruktivitás, a progresszivitás az életünk része, és ez szerintünk jó dolog. Tarts velünk, csatlakozz be a beszélgetésekbe, hozz témákat, mi mindenre nyitottak vagyunk!

Konstruktívan.com szerkesztősége

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük