A ház előnyei a lakással szemben – avagy kiknek való inkább a ház?

Egy családi ház több előnnyel rendelkezik egy társasházi lakással szemben. Ahogyan a neve is mutatja azonban, leginkább nagyobb családoknak lehet ideális választás. Lássuk, miért!

– Nincsen falszomszéd. Hiszen, az is nagyon kellemetlen, amikor mi nem tudunk a szomszédtól aludni: egy tömbházban ezt akár a tv-nézés vagy a vasárnap hajnali húsklopfolás is okozhatja. De ugyanilyen rossz, ha a gyermekünk aktuális sírása, vagy a kamaszunk zenehallgatása miatt mi szégyenkezünk.

– Alakítható. Mivel a családi házban nincsenek közös falak senkivel, nem is kell engedélyt kérni szinte semmilyen belső átalakításhoz. Ez igazán praktikus: hiszen, ahogyan nőnek a gyerekek, mások lesznek az igényeik, például egyhamar mindenki külön szobára vágyik majd.

– Kertes. A leginkább nyilvánvaló előny az udvar vagy kert. Hiszen a saját játszó- és közösségi tér, a saját parkolóhely, akár esetleg veteményeskert vagy baromfiudvar felbecsülhetetlen érték egy család és egy fáradt anyuka számára. Hiszen naponta hosszú hasznos órákat takaríthat meg azzal, hogy nem kell a gyerek mellett „malmozni” a játszótéren, hanem végezhet értelmes tevékenységet is addig, akár részben odabent is, míg gyermeke kellőképpen levezeti a felgyülemlett energiáit a szabadban.

Családoknak tehát ideális a családi ház. Mielőtt azonban megvennénk egyet, érdemes átgondolni, elegendőek-e rá az erőforrásaink. Hiszen nem csak több kiadást, hanem számtalan plusz munkaórát is igényel. Hiszen, ne feledjük: a kertet, az utcát és a járdát magunknak kell gondoznunk. Ha pedig még, vagy már, nem vagyunk család, esetleg nem is tervezünk ilyesmit, akkor lehet, hogy a lakás a praktikusabb számunkra.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük