Ablak és tulipán

Ne bízd a véletlenre a megfelelő nyílászárók kiválasztását

Bármi legyen is a célotok a házépítésnél vagy felújításnál, a jó minőségű nyílászáróknak stratégiai jelentőségük van. Az első és legfontosabb szempont természetesen az energiatakarékosság, hiszen régi, eldeformálódott, rosszul szigetelt ajtókkal és ablakokkal rengeteg pénzt lehet kidobni az ablakon a gáz- vagy villanyszámla kifizetésekor. Bár a hozzáértők állítják, hogy a nyílászárók szigetelésével az energiaköltségek akár egynegyedét is meg lehet takarítani, a legjobb megoldás mégis az, ha kicseréljük azokat korszerűbb, tökéletes hő- és hangszigetelésűekre. Hogy melyik megoldást választjuk, az nyilván elsősorban pénzügyi kérdés, ami a rövid vagy hosszútávú terveink megvalósulását nagymértékben befolyásolja.

Kiváló szakemberek elismert cégekkel a hátuk mögött dolgoznak mindannyian azért, hogy megkönnyítsék, hogy összkomfortosabbá, kényelmesebbé és megfizethetőbbé tegyék az életünket. Évről évre, sőt olykor hónapról hónapra jelennek meg új termékek és technológiák, érdemes tehát a szakértők tanácsát kikérni, mielőtt rászánjuk magunkat a nyílászárók beépítésére vagy cseréjére. Nem csak esztétikai és nem csak pénzügyi kérdés a megfelelő nyílászáró garnitúra kiválasztása, egyéb műszaki szempontok is felmerülnek egy-egy ilyen beruházásnál, ahol érdemes szakemberekkel konzultálni a döntés meghozatala előtt.

Nem beszélve arról, ha szeretnénk a nyílászáróinkat elektromosan is vezérelni, ahogy ezt az okosotthonokban szokásos, akkor alapvető fontosságú az ajtók, ablakok, kapuk megfelelő nyithatósága, zárhatósága, hogy a szenzorok kifogástalan módon működtethessék a rendszert. Láthatod tehát, hogy ha nem is a legfontosabb, de nagyon-nagyon fontos a legcélszerűbb és a legjobb minőségű nyílászárók kiválasztása, ne bízd tehát a véletlenre.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük