Nyílászáró

Hogyan válasszuk ki a megfelelő céget nyílászáró-vásárlás esetén?

Amennyiben nyílászáró-vásárlásra adod a fejed, hamar rá fogsz jönni, hogy manapság már nemcsak egy-egy cégtől lehet vásárolni, hanem számos cég közül lehet választani. Ezért mindenképpen érdemes előzetesen felmérned a nyílászáró-kínálatot.

Ha kiválogattad a számodra szimpatikus cégeket, akkor az elképzeléseidet egységesen küldd el mindegyiknek, hogy adjanak számodra árajánlatot. Az egységes kívánságlista alapján készített árajánlatokat könnyedén össze fogod tudni hasonlítani.

Amikor beérkeztek az ajánlatok, akkor válaszd ki a számodra szimpatikusakat. Természetesen, ha fontos számodra, hogy mennyit fogsz kifizetni, akkor az ár is legyen szempont a ranglistán.

Viszont azt is figyelembe kell venned, hogy milyen minősítést szeretnél az ingatlanodnak, mert például az „A”-kategóriás besoroláshoz számos feltételnek meg kell felelni. Ilyen kitétel például az, hogy háromrétegű legyen az üveg, az üvegek közötti rés pedig Argon vagy Kripton gázzal legyen töltve. A másik fontos szempont például a nyílászáróra vetített hőátbocsátási tényező, a hővezetési tényező vagy pedig a tokméret. Ezekről az értékekről érdemes az építészedtől érdeklődni.

Ha kiválasztottad a legszimpatikusabb 3-5 nyílászárót forgalmazó céget, akkor érdemes ellátogatnod a mintaboltjukba, hogy testközelből megszemléld, hogy milyen minőségű termékekkel dolgoznak.

Érdemes rákérdezned a munkadíjra, illetve megbeszélned a helyszíni felmérés körülményeit. Ez utóbbi után kaphatsz végleges árajánlatot, hiszen a felmérést végző szakember fogja látni, hogy hová és mit kell beépíteni.

Ha meghoztad a körültekintő döntést, akkor indíthatod a nyílászáró-rendelést.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük