Álomház

Hogyan válaszd ki álmaid házát? Kire hallgass a döntésben?

Nehéz dolog kiválasztani azt a házat, amelyben el tudjuk képzelni a jövőnket, így az ehhez ajánlott módszerekről is megoszlanak az elképzelések.

Először is: ismerősöket kérdezgessünk ki! De vajon biztos, hogy a legjobbat ajánlják? Általában az emberek megbíznak az ismerőseik véleményében, de van, ahol ez nem divat. Mindenkinek érdemes saját magának átgondolni, melyik álláspontot képviseli inkább, melyikre következtethet eddigi tapasztalataiból. Bízik-e az ismerőseiben annyira, hogy nem fogják a saját érdekeiket előtérbe helyezni, és valóban olyat ajánlanak, ami a vevőnek a legjobb? Ha nem veszed meg a házat, vajon jól jön-e még egy plusz kellemetlenség, hogy az ismerősöd előtt is magyarázkodnod kell? Ha mégsem érzed jól magad az adott házban, esetleg rejtett hibát vélsz felfedezni, valószínű, hogy inkább az ismerősre leszel dühös, aki ajánlotta, mint magadra.

Ha nincsen rá lehetőséged – mert mondjuk messzire költöznél tőlük –, vagy nem szeretnél ajánlást kérni, még mindig kereshetsz házat hirdetés útján – akár az ingyenes apróhirdető oldalakon – , ingatlaniroda segítségével, vagy közvetlenül a tulajdonostól. Így sokkal nagyobb szabadságot élvezhetsz a választásban, de talán a rizikó is nagyobb.

Ha pedig kiválasztottad a házadat, ne hanyagold el az építőipari szakemberek, leginkább egy statikus tanácsainak kikérését! Néhány tízezer forintos kiadás elenyésző azokhoz a súlyos milliókhoz képest, amit elbukhatsz ennek hiányában. Ha pedig rád szakad a fal, összedől a ház, ott a kár nem csak pénzben, hanem időben és idegeskedésben is mérhető, nem is beszélve arról, ha valaki meg is sérül közben. Előzd meg a bajt, hogy örökké boldogan élhess új otthonodban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük