Asztali lámpa

Lámpaválasztási tanácsok

Egy lámpától ma már nem csak a szobák megvilágítását várjuk el. Hangsúlyozzon ki felületeket, árasszon meleg hatású fényt, fény-árnyék játékkal érjen el összhangot a lakberendezési tárgyak között, keltsen harmóniát az otthonunkban. A mai lámpa dömpingben nehéz választanod? Segítünk néhány javaslattal:

  • Világítsd meg a házhoz vezető ösvényt és a kertet kültéri oszlopos LED lámpákkal, a bejárati ajtót és a házszámot pedig falra szerelttel! Vendégváró és egyben elriasztja a hívatlan látogatókat.
  • A folyosón és a lépcsőházban a biztonságra helyezd a hangsúlyt! A mennyezet megvilágításával a szűk folyosókat tágasabbnak érezzük. A LED világítást kis fogyasztása miatt akár éjjel is felkapcsolva hagyhatod.
  • A nappali a barátkozások, játékok, pihenés színtere. Legyen a világítás ennek megfelelően meleg hatású, hívogató, beszélgetésre csábító. Válassz erős mennyezet világítást, mint amilyenek a reflektorok, vagy a hagyományos felfüggesztésű csillárok! Bátran kombináld mennyezetbe épített spotlámpákkal! Mindegyik külön is kapcsolható, így a nappalid minden kívánságodnak eleget tesz.
  • A szeretsz olvasni? Mindenkinek kell egy kuckó. Alakítsd ki a nappalid egyik sarkában és tedd meghitté állólámpával!
  • Az étkezőasztal gyakran több funkciós, kiemelt megvilágítást érdemel, amelyet lekapcsolva térben elkülöníthetővé válik, ha esetlegesen a konyhában, vagy a nappaliban került elhelyezésre az étkező rész. Halogén vagy LED égős lámpát válassz, amely elég fényt ad, de nem vakít!
  • A konyha mennyezeti világítása legyen lágyabb hatású. Figyelj arra, hogy ne árnyékold le a munkafelületet, vagy világítsd meg a faliszekrények aljára szerelt spotlámpákkal!
  • A hálószobában hangulatfénnyel érhetsz el kellemesen intim atmoszférát. Ha az öltözőszekrényed is itt van, építs be belső megvilágítást, az álmos reggeleken gyorsabban megtalálod a ruhákat és a párodat sem ébreszted fel.
  • A fürdőszobában a tükörbe szerelt spotlámpák a kedvencek, és vízálló LED szalagokkal biztosíthatod a további fényt.

A helységek megfelelő megvilágításának kiválasztásával otthonodba meghitt, élvezhető légkört varázsolhatsz.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük