Természetes fény

Vége a kilátástalanságnak! A természetes fényé a jövő!

A fény mindig is nagy szerepet játszott az ember életében. Ma már a nyílászáró beépítése alap a házépítésnél, de a világháló korában nem mindegy, hogy honnan és milyen fény világítja meg otthonunkat. A szem egészségének megtartása mellett arra is ügyelnünk kell, hogy hol nem tükröződik vissza a napfény elektronikai eszközeink képernyőjén. A megoldás minderre a fénycsatorna!

A klímaváltozás eredményeként és az Internet használat velejárójaként gyakran kényszerülünk a négy fal közé. Míg a nyarat lassan már csak sötét, klimatizált helyiségben lehet elviselni, télen épp a hideg elől kuckózunk be a tévé elé. Az “éjszakai életmód” minden tekintetben egészségtelen, hiszen az emberi szervezetnek – akár az összes földi élőlénynek – szüksége van a napfényre, amit a négy fal között aligha kapunk meg!

A fénycsatorna egy speciális csővezeték, amelyet olyan helyiségekbe terveztek, ahol az ablak beépítése lehetetlen. Ez a korszerű megoldás nem csupán fényt biztosít a helyiségbe, de az emberi szemet kímélő, természetes fényről van szó, ami egy csövön keresztül érkezik a ház addigi legsötétebb pontjába.

A fénycsatorna környezetbarát és energiatakarékos megoldás, hiszen nincs szükség hozzá elektromos áramra, mint a lámpa esetében. Beépítésével azokba a legbelső helyiségekbe is napfény hozza el a világosságot, amelyek az ablak beépítésére alkalmas külső homlokzattal nem szomszédosak.

S bár a fénycsatorna minden szempontból korszerű és praktikus megoldás, azért mozdulj ki gyakrabban a karosszékedből, hiszen a falakon túli napfényre és a friss levegőre is szükséged van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük