Vissza a jövőbe: hogy kerül csizma az asztalra?

A fenntartható fejlődés érdekében egyre több olyan berendezés kerül piacra, ami korszerű és megspórolja a költségeidet. De mégis hogy kerül a csizma az asztalra?! Íme néhány csoda, amivel most még szájtátva ismerkedünk.

Padlófűtés a falon

Régebben kerültük az elektromos fűtés és ezzel együtt a padlófűtés használatát, míg ma a termosztát beépítésének köszönhetően határozottan népszerűek az energiagazdaságos, falra szerelhető fűtőpanelek. Ezek a fűtőtestek műszakilag ugyanúgy működnek, mint a padlófűtés, de a padló helyett a falra kell helyezni őket.

Gondoltad volna, hogy a faliszőnyegedet egyszer fűtőpanelre cseréled? A fűtőpanelek sokkal laposabbak, mint a régi radiátorok és a fenntartható fejlődés (az energiatakarékosság) érdekében csak akkor kapcsolnak be, amikor szükséges. Ezek a korszerű berendezések ráadásul ma már napenergiával is működtethetők!

Tetőcserépbe épített napelemek

A napenergiával, sokkal olcsóbban juthatsz energiához. De minek terhelnéd a tetőszerkezetet a rászerelt napkollektorokkal, ha már maga a tetőcserép is képes gyűjteni a napenergiát?!

Igen, ez létezik! Ha pár évvel ezelőtt valaki azt mondja, hogy a jövőben a háztetőkkel fogunk fűteni, biztosan kineveted, nem igaz? Most már ne tedd, mert a fejlesztők a fenntartható fejlődés érdekében ma már olyan újdonságokkal állnak elő, mint például a törhetetlen napelemes tetőcserép.

Amíg az ember felfedezi az alternatív energiát és csodaként tekint rá, lassan ráébredünk, hogy a csoda maga a természet, ami gigantikus, hiperszuper technika nélkül is képes fenntartani önmagát! Ezért óvd a természetet, lépj te is a fenntartható fejlődés útjára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük