8 félelmetes függőhíd, amire kétszer meggondolnád, hogy rálépj-e

Egy mozgólépcsőt, egy fővárosi forgalmat lebonyolító, Dunát átívelő hidat sokan rutinszerűen használnak, de vannak, akik még sosem láttak effélét. Őket elsőre bizony megijeszti az ilyesmi. Mások az esőerdők és óriási hegyvidéki tájakat összekötő függőhidakat használják nap mint nap, rutinszerűen. Lássunk néhányat a számunkra legfélelmetesebb függőhidak közül!

A leghosszabb Tibet-stílusú gyaloghíd

A világ leghosszabb gyalogos függőhídjaként tartják nyilván azt a 408 méter hosszú gyalogos függőhidat, amely az ausztriai Reutte település közelében függ és az ehrenbergi hegyszorost íveli át. A Highline 179 függőhíd az Ehrenberg kastélyt köti össze a Klaudia erőddel. A Highline 179 a Guinness rekordok könyvében mint a “Leghosszabb Tibet-stílusú gyaloghídként” szerepel.

Highline169 függőhíd

Mi sem lehet izgalmasabb annál, mint amikor egy függőhídon át érkezel meg egy fellegvárba?

Kivilágított függőhíd az esőerdő felett

Kanadában 70 méter magasságban lehet átgyalogolni a Capilano függőhídon, amely egy esőerdőn vezet át minket a Capilano folyó felett. Ez a híd egykor kenderből és fenyőből készült, de annak már több, mint száz éve. A Capilano függőhíd további érdekessége, hogy ünnepnapokon ki van világítva.

Capilano függőhíd

A karácsonyi fenyőillatot csak egy óriási fenyőerdő illata múlhatja felül. Hátha még a fenyőfák csúcsai között járhatunk. Gondolnád, hogy ez a híd éjjel ki van világítva?

A világ leghosszabb gyalogos függőhídja

2017-ben 458,5 méter hosszával a németországi Titan RT lett a rekorder, ami a világ leghosszabb gyalogos függőhídját illeti. Ezt megelőzően az oroszországi Szocsi Nemzeti Parkban tartották nyilván a leghosszabb függőhidat, amely 439 méter hosszú volt. A függőhíd Németország egyik legnagyobb ivóvíz-tározójával, a Rappbodetalsperre gáttal párhuzamosan, 100 méter magasságban köti össze a két sziklás partot, ahol egy szabadesés élményét nyújtó kötélpálya is rendelkezésre áll az extrémsport kedvelőinek.

Titan RT függőhíd

Te melyiket választanád? A gyalogos átkelést vagy kicsivel lejjebb a kötélpályás “repülést”?

Ahol a felirat nem könnyíti meg az átkelést

A Torres del Paine Nemzeti Parkban Chile legszebb természeti látnivalóit tekinthetjük meg A helyszínt az olyan függőhidak teszik még izgalmasabbá, ahol ki van írva, hogy egyszerre csak egy ember tartózkodhat rajta. Ez a függőhíd például egy gleccsertó partjára vezet.

Függőhíd, Chile, Patagónia

Mintha csak a Pokol kapujának üdvözlő üzenetét olvasnánk: “Ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel!”

Függőhídon át a Francia-Alpokban

A Francia-Alpokban is vannak csodálatosan szép helyekre vezető egyszemélyes függőhidak, te át mernél rajta kelni?
Azért van az a látvány, amiért átmennél rajta, nem igaz? Tajvanban a dzsungelek felett lehet ilyen hídon átkelni. Lélegzetelállító…

Függőhíd a sziklához

Vajon hányunknak fordult meg a fejében a kérdés: megéri átmenni azért az egy szikláért?!

Kötélhídon át a kis szigetre

Az Észak-Írországi Carrick-a-Rede kötélhíd a Carrickarede szigetet köti össze a szárazfölddel Ballintoy falucskában. A függőhíd a sziklák felett 30 méteres magasságban van kifüggesztve és 20 méter hosszú.

Függőhíd a kis szigethez

Fogadjunk, hogy szigetet sem látogattál meg úgy, hogy egy függőhídon kellett eljutnod a felszínére?! Írországban a Carrick-a-rede függőhídon ilyet is lehet!

A függőhíd, ami nem a mélysége miatt félelmetes

Ez a nepáli függőhíd már sokkal kevésbé barátságos, mint az eddigiek. El tudod képzelni, hogy átjutsz, de a semmibe érkezel? Vagy talán éppen ott van az a “valami”, amit egész életedben kerestél?! Félelmetes látvány…

Barátságtalan függőhíd

Hátborzongató látvány, mégis van benne valami…

Nem is gondolnánk, hogy milyen rengeteg függőhíd van a világban, ugye? Pedig a világ óriási, csak nekünk kevés jut belőle. Mind a függőhidakból, mind pedig magából a világból…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük