A homlokzati állvány bérlés egy remek döntés

Az építkezések, felújítási, átépítési munkák során sok esetben előfordul, hogy a homlokzaton kell dolgozni, például, ha át szeretnénk festeni vagy le akarjuk szigetelni. Ilyenkor szükség van arra, hogy annak teljes felületét, még a legmagasabb pontját is elérjük, amihez remek megoldást nyújt egy olyan strapabíró homlokzati állvány, amire stabilan rá tudunk állni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy mindenképp be kell ruháznunk egyre, ugyanis ma már a homlokzati állvány bérlés is rendelkezésünkre áll. Nézzük, hogy milyen előnyei vannak!

Miért döntsünk a bérlés mellett?

Az egyik legnyomósabb érv, ami a homlokzati állvány bérlése mellett szól az, hogy sokkal gazdaságosabb, mint a vásárlás. Egy ilyen munkaeszköz komoly befektetést igényel, arról nem is beszélve, hogy a karbantartásával és a tárolásával kapcsolatban is felmerülnek költségek. Amennyiben csak időszakosan van szükség rá, vagy csak egyetlen projekt alatt szeretnénk használni, akkor a bérlés a lehető legjobb alternatíva.

Mikor és hol lehet szükségünk homlokzati állványokra?

Ezekre a munkaeszközökre minden olyan feladatnál szükség van, amit a homlokzaton végzünk, gondolunk itt például annak tisztítására, felújítására vagy festésére. De akár említhetjük a nyílászárók cseréjét, a vakolást, a burkolást vagy a szigetelést is. Az állványok biztosítják, hogy stabilan és biztonságosan tudjunk állni, miközben elvégezzük a munkákat, a használatukra tehát mindenképp szükség van.

Mire kell figyelni a homlokzati állvány bérlése során?

A magasban történő munkavégzés mindig nagyon veszélyes, minél magasabban vagyunk, annál inkább oda kell figyelni a testi épségünkre, de akár már 2-3 méterrel a talaj felett is érhetnek minket komoly balesetek. Éppen ezért kizárólag megbízható cégtől szabad bérelni homlokzati állványokat, ahol nagy gondot fordítanak a munkaeszközök rendszeres felülvizsgálatára, illetve karbantartására. A bérlési szerződés részleteit alaposan olvassuk át, hogy teljes mértékben tisztában legyünk a feltételekkel, a bérlési időszakkal és a felelősségekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük