Színes üveg

3 építészeti elem, amivel varázsolni lehet

Míg korábban a templomok és a felhőkarcolók számítottak csodának, manapság egy egyszerű “Hobbit ház” is képes elrabolni a romantikus lelkek szívét. Persze ahhoz, hogy valami különlegeset építsünk, nem kell mindjárt kastélyokban, vagy elérhetetlen építészeti elemekben gondolkodni, hiszen a görög Santorini szigetet is az egyszerű fehérre meszelt házak teszik jellegzetessé a maguk kis kék ablakocskáival!

1., “Láthatatlan” házak

Manapság egyre jobban elzárkózunk egymás elől. Néhányan különös módját választották az elzárkózásnak: “láthatatlan” házat építettek maguknak, hogy eltüntessék magukat mindenki elől. Az ilyen láthatatlan épületek kívül tükörrel vannak burkolva, így azok teljes mértékben beleolvadnak a környezetükbe. Nagyon szép és dekoratív megoldás, nem beszélve a nyilvánvaló kilátásról, hiszen az ilyen kecókat jellemzően zöldövezetben valósítják meg.

2., Színes üvegpalackok

A környezetszennyezést visszaszorítandó újrahasznosítással is csodákat lehet művelni! A színes üvegpalack, mint építészeti elem olyan fényjátékot eredményez a ház belsejében, hogy attól mindenkinek tátva marad a szája! A látvány a legnagyobb templomok ólomüvegezésével vetekszik!

3., Öko-házak

Aztán ott vannak a kis alternatív energián alapuló öko-házak, amik gyakran olyan zöldek, hogy ember legyen a talpán, aki ki tudja bogozni, honnan kezdődik a kert és honnan a belső tér! Ezek a házak tele vannak pozitív energiával

Ha tehát valami különlegesre vágysz, olyan építészeti elemekben gondolkozz, ami nem csak kívülről néz ki jól, de funkcionalitása is varázslatos! Használj térnövelő tükröt, színes üveget a fényhez és végül zöldeket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük