Napenergia

Napelemet szeretnél? De ki oldja meg?

A megújuló energiák hasznosításának ugrásszerű térhódítása következtében egyre fokozottabb munkaerőpiaci igény mutatkozik olyan szakemberekre, akik a napelemek telepítési és karbantartási feladatait megfelelő minőségben tudják megoldani. Ők a napelemszerelők, akik a hivatalos papírjukat a kis teljesítményű szolár villamos erőművek telepítője, karbantartója elnevezésű minősített szakmai képzésen tudják megszerezni.

Természetesen nem lehet akárkiből napelem szerelő, minimum elektromos gép- és készülékszerelő vagy villanyszerelő végzettséggel és igazolt szakmai gyakorlattal kell rendelkeznie az illetőnek. Emellett továbbképzési lehetőségük van ezeknek a szakembereknek, így mindig naprakész tudással rendelkeznek.

A napelem-szerelők már a tervezési munkában is részt vesznek, hiszen elő kell készíteniük a kivitelezési tervet, kikalkulálniuk a szükséges anyagok mennyiségét és összeállítaniuk a szükséges eszközök listáját. A munka megkezdése előtt ők készítik elő a telepítési helyszínt, ők rögzítik a tartószerkezeteket és végül a napelemeket is ők fogják telepíteni, beleértve a vezetékezést és a hálózatra való csatlakoztatást is. Amennyiben probléma van a készülékkel, akkor a szervizeléssel, karbantartással kapcsolatos munkákat is ők tudják elvégezni.

Ha megbízható napelemszerelővel szeretnél dolgoztatni, akkor érdemes a Magyar Napelem Napkollektor Szövetség honlapján szétnézned, ugyanis ők regisztrálják a minősített napelem-szerelőket. Ráadásul nemcsak a regisztrált kivitelezőket tartják nyilván, hanem feketelistát is vezetnek azokról a cégekről, akik pénzügyileg nem korrektek vagy nem szakszerűen járnak el.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük