Falfelület glettszórás előtt

Nemcsak porhintés a glettszórás

Napjainkban már számos gép veszi körül az épülő építményeket. Daruk, szállítószalagok, betonkeverők, betonszállító egységek, földmunkagépek, mind-mind az emberi munka megkönnyítését szolgálják.

Kevesek számára ismert berendezés a glettszóró gép, melyet már 10 zsáknyi felhordandó anyag esetén érdemes elővenni. A falfelületek simítását régen teljes egészében kézi erővel végezték. Napjainkban az egybefüggő felületek esetén a glett felhordását gépi szórással végzik. Gépi szórásra alkalmazható kézi tölcséres glettszóró pisztoly, ami szakaszos üzemeltetést tesz lehetővé. Amennyiben termelékenyebb felhordás szükséges, akkor a folyamatos üzemű, csavarszivattyús finom-vakoló glettszóró berendezés a jó megoldás. Ráadásul az építőipari piacon egyre elterjedtebbek a szórható glettanyagok. Abban az esetben, ha többrétegű simításra van szükséged, akkor mindenképpen az előző réteg átszáradására van szükség, csak ezt követően lehet további rétegeket felvinni a glettszóró berendezéssel.

De mégis miért jó a gépi glettszórás?

Az elsődleges válasz a hatékonyság. Ha festőt hívsz, akkor szeretnéd, ha mihamarabb végezne. Ez festő normál kézi gletteléssel naponta körülbelül 100 négyzetmétert tud megcsinálni. Ezzel szemben, ha a mester gépi glettszóró gépet használ, akkor naponta 600-1000 négyzetméternyi felülettel tud végezni. Ahogy látod, sokkal hatékonyabb az egyébként legidőigényesebb munkafolyamatra, a glettelésre szánt idő. Így jóval kevesebb időt fog nálad tölteni a festő, hamarabb visszaáll az életed a normál kerékvágásba.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük