Homlokzat

Kreatív kivitelezésű homlokzatot szeretnél? Legyen!

Már régen is voltak próbálkozások, hogy dizájnosabbá tegyék az épületek vakolt homlokzatát. Korábban kővel és fával próbálták látványosabbá tenni a házak homlokzatát. Manapság már nem számít egyedinek, ha valaki üvegből, fémből vagy műanyagból tetet fel homlokzati burkolóanyagot.

Tehát, ha a homlokzati falad struktúráját szeretnék különlegessé, látványossá tenni, akkor különböző anyagokból és színekből válogathatsz nemcsak a homlokzati vakolatok, hanem a festékek terén is.

A modellező gipszhez hasonlóan a modellező vékonyvakolattal is korlátlan variációban tudsz kreatív felületeket kialakítani. Ezek a felületek a simától egészen a durva felületekig terjedhetnek, ebben a hatféle szemcsevastagság fogja az anyagminőségre vonatkozó hátteret biztosítani. Bármilyen hihetetlen, de akár 758 féle gyári minőségben kikevert színből is választhatsz. A dolog pikantériáját igazából a felhordási technika fogja adni.

A kreatív homlokzati felületet kialakíthatod dörzsöléssel, szórással, hengereléssel, ecsetvonásokkal, kefe vagy kanálhúzással, ami lehet szabályos vagy szabálytalan, szivacsos dörzsöléssel, de akár a felület benyomkodásával is. Mindezt azért tudod megvalósítani, mert az alaprétegre felhordott második réteg sokkal lassabban köt meg, így van időd kreatívkodni.

Az épületrészek tagolására, nagyméretű homlokzat megosztására, vagy a területek különböző funkcióinak jelölésére a világos alapszín mellé intenzívebb tónusú színt ajánlott felvinned.

Ahogy látod, manapság már csak a képzeleted szabhat határt, hogy milyen lesz a házad külső megjelenése.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük