Homlokzat

Milyen színű legyen a homlokzat?

Nem könnyű dönteni, mert a szín kiválasztása nagy kihívást jelent. Választ keresünk a kérdéseinkre és közben vívódunk, mert nem tudhatjuk, megszokjuk-e a változást, sikerül-e összehangolni a homlokzat és a nyílászárók színét, és összességében a ház jellegének megfelel-e az új szín? Ezek a kérdések sok álmatlan éjszakát okoztak neked is? Jó döntést kell hoznod, mert nem fogod egy hónap múlva ismét átfesteni a homlokzatot. Fontos szempont, hogy a kiválasztott festék tartós és az időjárási viszontagságokkal, hőmérséklet-változásokkal szemben ellenálló legyen. Adunk néhány tanácsot, hogy könnyebben tudj választani.

Hagyományok tisztelete

Amennyiben öreg városrészben élsz, vagy falusi házad van, mindenképpen figyelj arra, hogy a homlokzat, a nyílászárók és a kerítés általad kiválasztott színe összhangban legyen a település építészeti stílusával. Az öreg házaknál tartsd tiszteletben történelmi jellegüket! Ha van régi fotód az eredeti állapotról, próbáld a homlokzatot olyan színre festeni, amilyen valamikor volt. Okvetlenül nézz utána, mit ír ebben az esetben a helyi szabályozási terv.

A biztonságos fehér és a tartós krémszín

A fehérre vagy bézs árnyalatúra festett homlokzat kevésbé fakul a napsütés hatására és az esőzések sem károsítják a színárnyalatot. A biztonság javára döntesz, ha közülük választasz. Ezekkel az árnyalatokkal könnyen összehangolhatod a homlokzat és a nyílászárók színét. Kedvenc kombinációk a bézs a szürkével és a fehér a barnával.

Mint a képeslapon

Ugye te is beleszerettél a görög szigetek csodálatos falvaiba? Ha a környezeted és a házad típusa engedi, ültesd át a mediterrán szellemiséget. Emlékszel még azokra a felejthetetlen színekre? Égszínkék és barackszín, türkizkék és napsárga köszönt vissza a homlokzatról, az ajtókról és ablakokról. Varázsold velük egyedivé a házadat!

Összhangban a környezettel

Az általad választott szín rólad szól, a ház belső jellemzőiről, a szomszédságról és a környezetről. Válassz olyan színt, amelynek árnyalata jelen van az udvarodban, a kertedben, a gyümölcsösben. Mit szólnál a kő vagy a tölgyfa színéhez?
Mielőtt meghozod a végső döntést, egyeztess egy építésszel, olvasd át a helyi szabályzatot, és utána olyan színt válassz, amilyen neked a legjobban tetszik, de jó minőségű és időtálló legyen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük