Bejárati ajtó

Jó minőségű bejárati ajtót, de hogyan?

Ugyanúgy, mint az ablakok, a bejárati ajtók is széles választékban kaphatóak a nyílászáró-kereskedőknél. A választásod akár műanyag, akár fa, vagy akár acél bejárati ajtóra esik, az ajtód elsődleges feladata mindenképpen az intimitás megőrzése és az illetéktelen behatolók elleni védelem.

A modern bejárati ajtókkal szembeni elvárások:

  • jól szigeteljenek,
  • hosszútávon hibátlanul működjenek,
  • illeszkedjenek az épület stílusához,
  • legyenek biztonságosak.

Az ajtók kiválasztásánál nemcsak ezek a szempontok, hanem sok esetben az ár/érték arány is nagyon fontos.

Műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtók népszerűsége a jó árfekvésnek köszönhető. A műanyag ajtók széles mintaválasztékkal, kedvező hőszigetelő-képességgel rendelkeznek. Ráadásul a méretválaszték is széleskörű, sőt nem kell külön a felületkezeléssel foglalkozni. Hátrányuk, hogy tucattermék-hatást keltenek, illetve idővel elszíneződnek, nem szellőznek. Biztonságvédelem szempontjából a legmegbízhatatlanabbak.

Fa bejárati ajtó

A fából készült bejárati ajtók természetesebb hatás keltenek, melegebb hatást biztosítanak. A fa megmunkálási lehetőségeinek köszönhetően széleskörű forma és méret közül válogathatsz. Kiváló hőszigetelő képességgel rendelkezik. Hátrányos tulajdonsága, hogy élettartalmának megóvása érdekében rendszeresen kezelni kell a felületét. Idővel elvetemedhet, szigetelési, záródási problémák jöhetnek létre. Többletköltséggel jár a biztonságossá tétele.

Acél bejárati ajtó

A biztonságtechnikával foglalkozó szakemberek szerint a legbiztonságosabbak az acélból készült ajtók. Jól ellenállnak a fizikai, kémiai és mechanikai hatásoknak. Ráadásul tűz-gátló hatása is van. Hátrányos tulajdonsága, hogy speciális technikai kivitelezés hiányában hőhíd képződhet.
Talán a legjobb megoldást a különböző típusú ajtók anyagainak kombinációja adhatja. Üvegbetét választásával pedig a dizájnra is adhatsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük