Üvegtégla

Hétköznapit, de mégis különlegeset szeretnél az otthonodba?

Szeretnél valami hétköznapit, de mégis különlegeset az otthonodba? Akkor érdemes szétnézned az építőipari áruházak üvegtégla kínálatában.
Régen csupán építőanyagként, üvegpótlóként használták az üvegtéglákat. Manapság inkább dekorációs célokat tölt be ez a sokszínű építőanyag.

Használhatod az üvegtéglákat térelválasztóként, válaszfalként. Megnyitja a teret és fényáteresztő képességének köszönhetően légiessé varázsolja azt. Puha szórt fényt kölcsönöz a helyiségnek, ha fehér színt használsz. Ha merészebb vagy, akkor akár színes üvegtéglákat is tudsz választani.

Az üvegtégla gyártási technológiája lehetővé teszi, hogy hatszögletű vagy négyszögletű sarokelemek gyártását is, így akár hullámos vagy tört terek is létrehozhatóak.

Ha esetleg a hangszigetelés hiányától tartasz, akkor nem kell aggódnod, az üvegtégla szakértői állítják, hogy egy jól beépített üvegtégla ugyanúgy hangszigetel, mint egy 80 milliméteres téglafal.

Az üvegtéglákból készült válaszfalak nappali fényben is varázslatos hangulatot tudnak kölcsönözni a helyiségeknek.
Ha a bátrabbak közé tartozol, akár a fürdőszobád falát is építtetheted üvegtéglából. Ne aggódj, az üvegtégla pozitív tulajdonsága, hogy bentről kilátunk, de kintről nem lehet belátni, csak a mozgást lehet érzékelni.

A bejárati ajtó mellé, homlokzatra, esetleg nyílászáró helyett is építtethetsz be üvegtéglákat. Így a fény bejön a lakásba, viszont kívülről nem fognak belátni. Megfelelő technikával megerősítve, a biztonsági előírásoknak is meg fog felelni.

Üvegtéglát akár a járófelületeknél is alkalmazhatsz, padlóba vagy lépcsőbe beépítve, alulról megvilágítva elbűvölő látványt fog nyújtani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük