Miben segíthet leginkább a lakberendező?

Értékeld a cikket

Sokan nem tudják pontosan, mit csinál egy lakberendező, illetve – talán éppen ezzel is összefüggően – az is előfordulhat, hogy esetleg felesleges luxusnak tartják a tevékenységét. Pedig egy lakberendező munkája sokkal átfogóbb, hasznosabb és kézzel foghatóbb annál, mintsem hogy kiválassza azt, hogy olyan függönyünk legyen, amely passzol a szőnyegünk színéhez.

Mi is tehát pontosan a lakberendező feladata?

Valójában a lakberendező tevékenysége a függönyök kiválasztásánál már sokkal korábban elkezdődik. A lakberendező munkája ugyanis ott indul, hogy adott egy felújítandó ház, esetleg egy telek alaprajza, és a lehetőségekhez mérten, illetve a család igényeinek leginkább megfelelő módon megtervezi és kialakítja a lakás vagy ház, esetleg az udvar elrendezését, ide értve a szobák számát, funkcióját és elhelyezkedését is.

Lehet meglepődünk hogy az elmondott elképzeléseink alapján a lakberendező mit is tervezett, rájövünk mi is a stílusunk, és mi az ami addig hiányzott az életünkből

 

A lakberendező tehát hidat épít a megrendelő és a kivitelező között. Segít a nehezen megfogalmazható igényeink tolmácsolásában, azok műszaki szaknyelvre, számokra és alaprajzokra történő adaptálásában.  Egyeztet, látványtervet készít, áruházakban rohangál, majd ismét egyeztet, esetleg újabb tervet készít, vagy javít a meglévőn. A lakberendező nem csak a bútoraink és berendezési tárgyaink által nyújtott esztétikai élményre figyel, de arra is, hogy mindenütt legyen megfelelő világítás vagy fűtés, legyen elegendő és megfelelően kialakított tárolóhelyünk, de még arra is gondol, hogy például legyen hol teregetni.

A lakberendező a házon kívül is megtervezi az elképzelésünket, ránk jellemző stílust kiviszi az udvarra, így mindenhol körülvesz otthon a kis világ amit szeretünk

 

Amennyiben pedig lakberendezőt szeretnénk fogadni, fontos, hogy csakis olyan szakemberre essen a választásunk, akiben megbízunk. Hiszen a lakberendezőnkkel meg kell osztanunk családunk életvitelét és szokásait, sokszor legintimebb gondolatait is.

 

Képek forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük