A belsőépítészet alapjai

Értékeld a cikket

belsőépítészet egy olyan szakma, amelynek célja a belső terek legpraktikusabb felhasználásának elősegítése. A belsőépítész természetesen nemcsak lakásokkal foglalkozik, akár üzletek, éttermek, szállodák, sőt egy múzeum belső tereinek legoptimálisabb kihasználásában is tud segíteni. A belsőépítészeti munka során a szakember – természetesen hozzáértő segítők bevonásával – falakat mozgathat meg, tereket tehet át, helyiségek funkcióit cserélheti meg, ráadásul a belső tereket megtölti tartalommal, színekkel, fénnyel, anyagokkal és igény esetén kellő dekorációval is.

belsőépítészet nem tanulható meg egyik napról a másikra, hiszen a szakma gyakorlójának szerteágazó ismeretekkel kell rendelkeznie. Az építészeti alapismeretek mellett bútor- és faipari ismeretekre is szüksége van. A szakembernek ismernie kell a hazai és nemzetközi belsőépítészeti trendeket és felhasználható design elemeket.
A belsőépítésznek nemcsak a belső terek megtervezéséhez kell értenie, hanem azt is tudnia kell, hogy az átalakításhoz, berendezéshez honnan lehet beszerezni a szükséges termékeket A-tól Z-ig. A tapétáktól a függönyökön keresztül, a szanitereken át, egészen az ülőgarnitúrákig ismernie kell a termékek fellelhetőségi helyét, s ezzel együtt az árukat is.

belsőépítészeti munka során a szakembernek ismernie kell a kapcsolódó munkafolyamatokat, ráadásul jól kell kommunikálnia nemcsak a megrendelővel, hanem a különböző részfeladatokat elvégző szakmunkásokkal, például a kőművessel vagy a burkolóval is. A belsőépítésznek szakmai ismeretekkel, pszichológiai és kommunikációs készséggel kell rendelkeznie, valamint a stílusérzék is nagyon fontos.

 

Képek forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük