Nemo kapitány nyomában

Medencék, amelyek a mélység fölött lebegnek, vagy úsznak egy tó tetején, homokos strand mellett vagy havas hegycsúcsok tövében, vizük a hó színét idézi vagy vérvörös rózsákét… Ma már mindez elérhető valóság, és nem csak a képzeleted játszik veled. Gyere, lépj be a legérdekesebb medencék világába és tégy egy virtuális körutazást!

Hallottál már a végtelen medencékről? Az egyik leglátványosabb Szingapúrban a Sky Parkban található, a Marina Bay Sands épületcsoportban, a 200 méteres oszloptornyok tetején. A medencében 150 méter hosszan úszhatsz, majd napozhatsz a pálmafák árnyékában, vagy gyönyörködhetsz a peremre támaszkodva az alattad elterülő város panorámájában, miközben az égszínkék víz halk csobogással túlcsordul a medence peremén, és közben úgy érzed, mintha az ég közelében lennél.

https://en.wikipedia.org/wiki/Marina_Bay_Sands

Ha inkább magányra vágysz és az óriási esőerdők, a liánokkal átszőtt fák, a rájuk tapadó, színes virágú broméliák és az ágakba kapaszkodó orchideák környezetében tervezed eltölteni a pihenésedet, keresd fel Bali szigetén az Alila Ubud szállodát. Feküdj ki a végtelen medence partjára, élvezd a dzsungel párás illatát és csodáld meg a smaragdzöld víztükör és a természet harmonikus összeolvadását.

https://www.alilahotels.com/ubud

Ha Ausztráliában jársz, okvetlenül látogasd meg Sydney tengerpartján az Iceberg medencét. Amint azt a neve is mondja, téli fürdőzésekre tervezték. 1929-ben építették az ausztrál vízimentők kezdeményezésére. A medence közvetlenül a sziklás part fölött van, így nemcsak a híres Bondi Beach látnivalóiban gyönyörködhetsz, hanem a felcsapódó hullámok sós páráját is érezheted.

https://en.wikipedia.org/wiki/Bondi_Icebergs_Club

Chile déli partjainál, Algarrobo térségében találod az Alfonso del Mar hatalmas vízfelületű medencéjét, amely 1013 méter hosszú és 35 méter mély. Öt évig épült és a Giunness rekorderek között jelzik, mint a legnagyobb medencét a világon. Nyolc hektáros területét csónakkal is bejárhatod. Ha kimelegedtél, csobbanj egyet a tengervízzel töltött óriási medencében! Érdekessége, hogy a parti homok éjjel sem hűlik le, mert fűtik.

https://en.wikipedia.org/wiki/San_Alfonso_del_Mar

Szereted az extrém sportokat? Mit szólnál egy merüléshez a forrásvízzel töltött brüsszeli Nemo 33-ban? Talán már kitaláltad, Verne híres regényhőséről kapta a nevét. Mielőtt megépült a chilei óriásmedence, övé volt az első helyezés mélység tekintetében. John Beernar búvár tervezte azzal a céllal, hogy megismertesse az emberekkel a mélymerülés titkait és emberközelivé tegye ezt a sportot.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nemo_33

A kaszinók világában minden megtörténhet. Ha úgy gondolod, hogy a rulett asztal helyett inkább megcsodálod a Las Vegasban levő Golden Nugget üvegfalú medencéjét, javasoljuk, hogy kapj magadra fürdőruhát és már kezdődik is életed legextrémebb szabadsága! A három emeletes medence közepén egy üvegfalú cső található, ebben csúszva ismerkedhetsz meg a medencében lakó óceáni élővilággal. Együtt úszhatsz a halrajokkal, sőt, a cápákkal is, anélkül, hogy megkóstolnának. Rengeteg vízi élményelem segít az ellazulásban és pihenésben.

https://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Nugget_Las_Vegas#/media/File:Golden_Nugget_Haifischrutsche.jpg

Kedveled a sci-fit? Amit Japánban, Miyazakiban láthatsz, maga a jövő. Látogasd meg az Óceán Kupola élményfürdőt, amit tízezer emberre terveztek. Hatalmas, nyitható kupola alatt homokos tengerpart, mesterséges vulkánnal, hullámmedencével, saját égbolttal és felhőkkel. És még csak űrhajót sem kell bérelned, mindez itthon épült, a kék bolygón.

https://web-japan.org/atlas/architecture/arc27.html

Melyiket választod úticélul?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük