Kert

Mi legyen a kerted sorsa? Hasznosítsd vagy szépítsd?

Amikor kertes házba költözöl, beteljesülhet egy álmod. A rendelkezésre álló területedet úgy oszthatod be, ahogy csak szeretnéd. A kert méretétől és elrendezésétől, valamint a család igényeitől függően lehet benne játszótér, sütögető részleg, medencés napozó terület, árnyat adó lugas, függőágyas olvasókuckó fák között, virágágyás, dísztó, kocsibeálló.

Ezek szinte mindegyike rendkívül divatos, stílusos és elegáns megoldásnak számít. Valljuk be azonban, hogy többnyire költséges beruházásokról van szó, nem is beszélve a kialakításukkal vagy felújításukkal járó kellemetlenségekről. Szépségükön, illetve az esetlegesen bennük eltöltött pihenőidőn kívül azonban vajmi kevés hasznuk van. Tehát csak költjük rá a pénzt, ami legfeljebb minimálisan térül meg, az sem kézzelfoghatóan.

Mikor vágnánk bele egy ilyen üzletbe vagy befektetésbe az élet más területén? Miért ne használnánk a kertünket is úgy, mintha egy befektetés lenne? Ráadásul a szép, elegáns és trendi pihenőkertet sem kell teljesen feladnunk, hiszen akár egy-két sor paradicsom, vagy néhány háziszárnyas is finom, friss, házi alapanyagokhoz juttathat bennünket!

Bátran kösd össze tehát a kellemeset a hasznossal és oszd fel a kertedet, udvarodat az ott lakók igényeinek leginkább megfelelő módon!

Ha egész nap szinte egyebet sem csinálsz, csak dolgozol és alig jut időd a családodra vagy a kikapcsolódásra, akkor élvezd a pihenőkerted nyújtotta élményt és szabadidős lehetőségeket! Ha azonban éppen nehéz időket éltek, esetleg valamelyik családtag elvesztette a munkahelyét, akkor bátran használjátok ki a kertben rejlő további potenciált! Hiszen a kertben éppen az a szép, hogy sokoldalú és sokféleképpen alakítható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük