Kétgenerációs ház

Egygenerációs ház a készház?

Kell egy szoba neked és a párodnak, kettő vagy három a gyerekeknek, egy nappali, egy vendégszoba, de hát hol fog aludni a nagyi? És hol lesz az elmaradhatatlan hintaszéke?

Gyakori eset, hogy szükség van rövidebb vagy hosszabb időre egy nagymama vagy nagypapa segítségére, mert a bébiszitterrel nem vagytok elégedettek, vagy egyszerűen csak fontosnak tartjátok a nagyszülők pozitívan ellensúlyozó hatását a gyereknevelésben. És ekkor előtérbe kerül a fontos kérdés: melyik legyen a nagyi szobája, hiszen egy készházra inkább jellemző a hatékonyság, mint az utólagos átalakíthatóság?

Nem kell aggódni. A készházak az utóbbi évtizedek alatt hatalmas evolúciós fejlődésen estek át úgy az anyagok, mint az esztétikai látványosság tekintetében és ezzel búcsút mondtak az egyszerű kocka alaprajzú és alakú készházak érájának. A készházak építése iparággá nőtte ki magát, amely tervezési, gyártási és kivitelezési lehetőségeit a családok szolgálatába állította. Így aztán több típustervből választhatsz: kezdve a négy tagú, vagy több gyermekes nagy családi házaktól, a három generációs házakon keresztül egészen az idősebb párok számára különleges kényelmi funkciókkal ellátott házakig. Sőt, otthoni munkavégzéshez is kérhetsz megfelelő helyiséget.

A készházakat kínáló cégek kiválasztották a legkedveltebb alaprajz típusokat és ezeket kínálják alap szolgáltatásként. Amennyiben változtatni szeretnél, a tervezőcsapat rendelkezésedre áll, és minden esetben tanácsokkal lát el, hogy a házad magas energiahatékonyságú legyen. A több generációs házaknál kérésedre előre figyelnek a megoldásokra, amelyek a későbbiekben lehetővé teszik a különböző generációk óhajainak megfelelő kisebb belső átalakításokat.

Nem utolsó szempont az építés idejének rövidsége, hiszen amint azt a közmondás tartja: az idő pénz. Ugye milyen megnyugtató érzés, ha tudod, hogy otthon a nagyi mesél az unokáknak, a készház manzárd szobájában, vagy éppen a nagypapának segítenek a lurkók kertészkedni a ház körül?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük