Készpénz, késztermék, készétel – készház!

Míg nagyanyáink naphosszat pepecseltek a konyhában az ebéddel, nagyapáink napjait kitöltötte egy-egy bútordarab, szerszám vagy más használati eszköz megfabrikálása, ma már mi sem természetesebb, mint hogy készpénzzel fizetünk a készre gyártott termékekért. Akár otthonunkat is megrendelhetjük katalógusból, amibe akár hónapokon belül be is költözhetünk…

De mitől és mennyire kész a készház?

A készházak könnyűszerkezetes házak, amelyeket a helyszínen állítanak össze előre legyártott kész elemekből. Óriási előnyük a gyors összeállíthatóság, az olcsóbb kivitelezés, a hagyományos házakénál gyakran sokkal jobb hő- és hangszigetelés, valamint az építéssel járó jóval alacsonyabb környezeti terhelés. Általában előre megtervezett típusházak közül választhatunk, amelyeken igény esetén módosíttathatunk, hogy jobban igazodjon sajátos életvitelünkhöz. A könnyűszerkezetes kifejezés alapján arra gondolhatunk, hogy a belső elrendezés pikk-pakk módosítható – de ez nem feltétlenül van így! Mivel a vezetékek és a rögzítő elemek a falakba vannak beépítve, ezek utólagos módosítása nem kis fejfájással járhat, vagyis ajánlatos előre mindent pontosan eltervezni. Tehát, ha egy készház egyszer elkészült, az leginkább úgy van készen, ahogy van.

Ahogy a konfekció ruházat, a gyorsfagyasztott készételek és előre szerelt, dobozos technikai megoldások megtalálták a saját piacukat, éppígy a készházak is egyre jobban terjednek. Mint minden döntésnél, itt is jól körbe kell járni a különböző opciókat, és a döntést az igényeink és lehetőségeink összevetése alapján kell meghozni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük