Szőnyeg

Szőnyeget, de milyet?

A szőnyegek alaptulajdonsága, hogy melegséget és kényelmet biztosítanak ott, ahová el vannak helyezve. Fő feladatuk a hőszigetelés, a hangok tompítása és a padlózat ridegségének megtörése.
Különböző színben, méretben, textúrában, típusban és mintaválasztékban állnak rendelkezésedre, ha szőnyegvásárlásra adod a fejed.

A szőnyegeket három fő típusba lehet sorolni: szabadon álló szőnyegek, padlószőnyegek és faliszőnyegek.

Szabadon álló szőnyegek

A szabadon álló szőnyegek dekoratívvá teszik a helyiség egy-egy szegletét. Arra viszont érdemes odafigyelned, hogy ezek a szőnyeg balesetveszélyesek lehetnek, ezért érdemes csúszásgátló használatával megakadályozni a későbbi problémát.

Padlószőnyegek

A padlószőnyegek egységessé teszik a teret, meghatározó nyugalmat árasztanak. Praktikus lehet bármelyik helyiségben, de leginkább a gyerekszobában, ugyanis a padlószőnyeg nem csúszik, sőt a sarkában sem botlik meg a helyiség kis tulajdonosa.

Faliszőnyeg

Ha már gyerekszoba, akkor szót kell ejteni a faliszőnyegről is. Érdemes elgondolkodnod a faliszőnyeg felrakásán, ugyanis nemcsak dekoratív, hanem egyben kiválóan hőszigetel is.
Bármilyen szőnyeget választasz, a kiválasztás során mindig igazítsd a helyiség berendezéséhez, stílusához, hangulatához, sőt még a lakás színvilágát is figyelembe veheted.

Az is jó, ha tudod, hogy a szőnyeg formájával, méretével, mintázatával és színével befolyásolhatod a helyiség térhatását. Például a nagy minták és sötét színek optikailag kisebbé teszik a helyiséget. Ezzel szemben a világos, összefüggő felületek nagyítani fogják a teret.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük