A szomszéd szól, hogy vizes a fal kívül. Mi a teendő?

Értékeld a cikket

Egy rohanós reggelen, amikor semmi se jön össze, vagy éppen egy nyúzott délután, amikor fáradtan esünk haza a munkából, nem éppen arra vágyunk, hogy a szomszéd átcsengessen és szóljon, hogy vizes a fal kívül. Hirtelen azt se tudjuk ilyenkor, mi is történhetett, hogy mi a teendő, kit kell felhívni, mennyibe kerül megcsináltatni majd. Ha ilyet tapasztalunk, valószínűleg csőtörés áldozatai lettünk. Egy biztos, a vizesedés soha, senkinél nem jön jókor.

A következő jelek egészen biztos, hogy csőtörésre utalnak:

  • Amikor szemmel látható a tünet, tehát áll a víz valamelyik, vagy több helyiségben is.
  • Falon vízfoltok jelennek meg.
  • Kertek esetében nehezebb a felismerés, de ha folyamatosan sáros foltokat, fel nem száradó vizes pocsolyákat tapasztalunk, gyanakodhatunk rá, hogy csőtörésünk van.

Mi okozhat csőtörést?

A víz- és csatornavezetékek is gondozást igényelnek, hiszen az idő múltával, illetve a hőmérsékleti, környezeti hatásokra a csövek elhasználódnak, ilyenkor alakulhat ki csőrepedés, vagy csőtörés.

Mi is a teendő abban az esetben, ha vizesedést tapasztalunk?

Ilyenkor természetes, hogy mindenkinek a legrosszabb jut eszébe, de nem kell pánikba esni. Nem mindig van akkora baj, mint amekkorának látszik. A legfontosabb, hogy zárjuk el a vizet és hívjunk szakembert. Nem feltétlenül kell kibontani az egész falat, hiszen létezik már műszeres bemérés is, és megeshet, hogy valóban nem olyan hatalmas a kár, mint amilyennek eleinte látszik. Egy jó szakember a legköltséghatékonyabb megoldást fogja felkínálni nekünk.

 

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük