Nyílászáró vásárlási tippek

Házunk, lakásunk fontos tartozékai a nyílászárók. Ha nem akarunk egyedi kivitelűt belőlük, akkor számos szakáruházban válogathatunk a kész, szabványméretű nyílászárók között.
Mindenképpen fel kell készülni arra, hogy a választás egyáltalán nem lesz könnyű, hiszen a nyílászáró termékskálát számtalan alapanyagú termék képezi, lehet fa, fém, műanyag, vagy akár ezek kombinációjából készült nyílászárókat találni.
Sokan előtérbe helyezik a műanyag nyílászárókat a fa helyett, arra gondolva, hogy a műanyag nem vetemedhet meg. A mai korszerű gyártási technológiák garantálják, hogy a fa nyílászárók is épek tudnak maradni. Az sem elhanyagolható szempont, hogy a fából készült nyílászárók javíthatósága sokkal jobb, mint a műanyag változatoké.
Jó, ha tudjuk, hogy a nyílászáró vásárlásánál nem biztos, hogy az ár az, aminek döntőnek kell lennie a választásnál. Érdemes viszont figyelembe venni, hogy mennyi fűtésszámlát spórolhatunk, vagy mekkora a zajszigetelése a nyílászárónknak.
Természetesen több szempontot érdemes figyelembe venni ahhoz, hogy az ideális nyílászárót megtaláljuk.

Ablak a világra, nem mindegy hogy hogy néz ki amin kinézünk

  • A nyílászárók fontos szerepet töltenek be az épület esztétikai megjelenésében, tehát az ingatlanhoz jól passzoló nyílászárót válasszunk.
  • Mindenképpen érdemes áttekinteni a nyílászáró műszaki paramétereit. Mindenképpen alacsony hő-átbocsátási tényezővel rendelkező ablakot vagy ajtót válasszunk. Emellett még fontos tényező lehet a léghang-gátlás, a légzárás, a vízzárás, a szélteherrel szembeni ellenállás, a mechanikai tartósság, valamint a  tisztíthatóság.
  • Ezek mellett pedig fontos odafigyelnünk a fizikai tényezőkre: merre nyíló nyílászáróra van szükségünk, passzol-e a keret majd a környezethez, de az is szempont lehet, hogy milyen zsanérokkal illeszkedik a tokhoz.

Kép forrása: pixabay.com

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük