Hogyan válasszunk térkövet?

Igen, “a szomszéd kertje mindig zöldebb”, főleg, ha olyan látványos változtatást visz véghez, mint például a térkő burkolat lerakása. De bármit is tesz, mi ne essünk abba a hibába, hogy elszaladunk ugyanazt megvenni, hiszen két egyforma ízlés nem létezik és ami abban a pillanatban jónak tűnik, nem biztos, hogy valóban a mi igényeinknek való!

A térkő kiválasztásához továbbá nem csak a saját ízlésünkre kell hagyatkoznunk, némi ismeretekre kell szert tenni ahhoz, hogy tudjuk, az adott célnak megfelel-e a kiválasztott termék.

Elsősorban a ház és a környék stílusának figyelembevételével válasszunk térkövet, hacsak nem akarunk nagyon kitűnni a többi ház közül! A kirívó színválasztás nem túl célszerű, mert azt a szomszédok nem fogják jó néven venni és a betörőknek is szemet fog szúrni!

A másik fontos szempont, a használati igény. Egy kocsibejáróra használt térkőnek sokkal nagyon teherbírásúnak kell lennie, mint egy gyalogos díszburkolatnak, amely például egy sziklakertbe, vagy egy tűzrakóhelyhez vezet.

Az egyedi megoldások, a szabálytalan formák mindig a legszebbek és a legkeresettebbek, mind a térkő lerakásánál, mind pedig a terméskőből készült kerítések építésekor, de értelemszerűen a lerakásuk is hosszabb ideig tart.

Egyúttal mint minden másnál, a térkő kínálatban sem a legdrágább a legjobb! Hiszen saját magunk számára annak van a legnagyobb értéke, ami a mi igényeinknek megfelel! Mindenkinek van egy saját Smaragdvárosa, ahová egyszer eljut az életében, csak haladjunk “mindig a sárga úton”!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük