Hogyan válasszunk festéket a falra, ha saját kezűleg akarunk festeni?

Minden ember életében megvannak azok a korszakok, amelyek leginkább kifejezik az életkori sajátosságokat. Ahogy változik az életünk, úgy változik az ízlésünk. Időnkét ilyenkor a bútorok is lecserélődnek a lakásban és a falak is más színt kapnak.

A megvalósításhoz pedig fejvakargatva járjuk az áruházakat, milyen eszközöket, melyik festéket, milyen típust és árnyalatot válasszunk. A mai világban már ezt is el tudjuk végezni önállóan. Valljuk be, ha arra gondolunk, hogy festeni kell, sosem a fal lekenése okozza az igazi felfordulást. A megfelelő festéket, akár már egy ecsettel is, egyenletesen fel lehet hordani a falra, tehát mi magunk is meg tudjuk valósítani a festési munkálatokat.

Néha plusz segítség is akad – macska képében

A festék kiválasztása során tapasztalhatjuk, számtalan lehetőség létezik, mindenkinek más és más típus válik be. Vannak a színező-pasztás kikeverős módszerek, ahol a fehér festékbe nyomjuk bele a színt és kívánjuk elérni álmaink árnyalatát, aztán vagy sikerül, vagy nem. Ezzel a módszerrel vigyázni kell, mert gyakran csalódás a végeredmény, nehezen kenhető, nem biztos, hogy a megfelelő árnyalatot kapjuk, nem mindig takar rendesen.

Bár a fehér sosem megy ki a divatból…

Többnyire, minden áruházban lehetőség nyílik arra, hogy rengeteg színpaletta közül válogassunk, határt csupán a fantázia szab. Ha már mindenképp olyan különleges árnyalat mellett tesszük le a voksunkat, amely nem a polcon lévő tucat festékek színe, akkor lehetőség van arra is, hogy ott az áruházban, színkód alapján, egyedi színárnyalatot kevertessünk ki géppel.

…a színek sokszínűségének semmi sem szab határt.

Érdemes kipróbálni, mert minőségük ugyanolyan jó, mint az előre legyártott festékeknek, gyorsan száradnak, és nagyon szép intenzív, egyedi színeket képviselnek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük