Hogyan lehet saját medencénk?

Korunkban, ha valaki szeretne saját medencét a kertjébe, akkor könnyen megvalósíthatja álmát. Ha gyermek van a családban, és neki szeretne kedveskedni, vagy ha csak  felfrissülni vágyik az ember, vagy úszni szeretne egyet a saját medencéjében, már sokféle megoldás közül válogathat.

Vannak gyermekeknek felfújható változatok, de  komolyabb felállítható és épített medencék is megtalálhatóak a palettán. Mik a variációk, ha az épített medence mellett tesszük le voksunkat?

  • Fóliás és csempézett medence: Elkészítésének első lépéseként ki kell ásni az építő cégnek a medence helyét, majd a megfelelő tartó elemekből elkészíteni a tartószerkezetet. Erre kerül a vízzáró elemekkel készült beton. Amikor zsaluznak, akkor építik bele a vízgépészeti elemeket. Ezek után jöhet a simító réteg, ettől lesz sima az alja és az oldala, és végül befejezésképpen díszítőburkolatot készítenek és fugáznak, vagy fóliáznak.

    Igen, mi is elfogadnánk egy ilyen medencét, egye fene, a ház is jöhet mellé 🙂

  • Előre legyártott műanyag medence: Első lépésként szintén a medence helyét kell kiásni, majd a medence aljzatot lebetonozni. A medencetestet behelyezik daruval, majd a különböző vízgépészeti elemek helyét kivágják és beépítik az oldalfalba, és elvégzi a csőbekötéseket az aknához. Elkészítik az acél oldaltámaszokat, és körbe betonozzák a behelyezett medencét. Szükség esetén visszatöltik a földet és térbetont készítenek körülötte.
  • Fémfalas medence: Acélfalú, külső merevítéssel rendelkező, belső fóliás medence. A talajszintre telepíthető, de a földbe is süllyeszthető. Ilyenkor csak egyszerű betonszerkezetet kell húzni a medencetest köré.

Nem is olyan bonyolult, igaz?

Képek forrása: pixabay.com

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük