Otthoni szauna építés

A nyugalom oázisa: szauna az otthonodban!

Tudtad, hogy a friss és egészséges tengeri levegő már nem olyan luxus, amihez kizárólag egy tengerparti nyaralás során juthatsz? Akár minden alkalommal belélegezheted odahaza, a saját infraszaunádban, amely egyesíti az infravörös sugárzás és a himalájai só kipárolgásának pozitív hatását.

A szauna építése ma már nem elérhetetlen, megvalósíthatod az otthonodban. Lehet családi házad, avagy kisebb lakásod, nem jelent akadályt, ha kevés a hely. A szauna szerkezete készülhet klasszikus fából, vagy üvegfalakkal kombinálva. Felszereltségének csak a pénztárcád szab határt. Lakásod hangulatos teraszán is elhelyezheted, és szaunázás közben gyönyörködhetsz télen a havas táj látványában.

Ha kedveled a magas hőmérsékletet 80-90 fokos száraz, forró levegővel, és minimális 5-10 % párával, akkor ideális megoldást jelent számodra a hagyományos finn szauna, fából épült szerkezettel. Kedvedre pihenhetsz az illatos, otthoni szeánszok alatt. Azok számára, akik rövidebb időt szánnak szervezetük felüdítésére, az 50 fokos száraz levegőjű infraszauna az alkalmas, amelyben elegendő 20-25 percet eltölteni a méregtelenítő hatás kiváltására. Egy kisebb szauna is lehet ugyanolyan hatékony, mint nagyobb, különálló társai. Erre a célra fejlesztették ki a kombinált szaunákat. Nem jársz rosszul a 3 az 1-ben szolgáltatással: egy térben megtalálható a finn, a bio-, és az infraszauna, méghozzá ugyanolyan kényelemmel felszerelve és esztétikus kivitelben.

A szakemberek szerint a szaunázás pozitív hatással van a reumatikus fájdalmakra, az artritiszre és az izomsérülésekre, felgyorsítja a vérkeringést, tisztítja a bőrt, és méregtelenít. A szaunázás során a belélegzett, aromával dúsított levegő kedvezően hat a légzőszervekre. Kutatások bizonyítják, hogy a szaunát heti kétszer használók között fele annyi a meghűléses megbetegedések száma, mint a szaunát messze kerülők között. Tudtad, hogy segít a felesleges kilók leolvasztásában is?

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük