Csigaház

A tíz legvarázslatosabb kulipintyó, amibe te is azonnal beköltöznél

Ha a házakról van szó, az ember alapvetően nem nagy igényű, de ami szép, az szép! A házépítéshez való hozzáállásunk bármennyire is minimalista, ha közben meglátunk néhány tündéri kéglit, aminek a képe beég a retiánkba. Bizony nagyon sokféle lakóház létezik és van, aminek a megépítése sem ördöngősség! Csupán annyi a titok, hogy az igényünknek találkoznia kell az akaratunkkal és a fantáziánkkal! Íme néhány szép ház, ami nemcsak szép, de kifejezetten különleges is!

Buborék ház

Eleged van a szabályos egyenes és párhuzamos falakból? Íme Pierre Cardin háza Franciaországban. A Buborék Házban egyetlen szögletes falat sem találsz. A ház a magyar származású Antti Lovag organikus építész tervei alapján készültek.

Forrás: http://www.likesharetweet.com/inspiring/10-incredible-houses-you-wished-you-lived-in/7/

Modern ház

Van akinek viszont éppen a letisztult formák tetszenek. Egyszerűen berendezhető, könnyen átrendezhető szögletes formák, üveg falak. Egy ilyen szép házban nincs kérdés, sem nélkülözés. Neked tetszik?

Forrás: https://blog.jiji.ng/2017/04/top-5-beautiful-house-designs-nigeria/

Csigaház

Csigaház és csigaház között is van különbség! Emlékszel a Vízipók-csodapók c. mesére?! Mintha csak Vízipók háza lépett volna ki a TV-ből ezekkel a színes ablakú falakkal! Igaz, ez a házikó nem víz alatt található, de a falait mintha csak a víz és a buborékok formálták volna!

http://www.arquitecturaorganica.com/nautilus.html

Erdei házikó

Ugye te is gondolatban már a medencében vagy? Ez az erdei házikó egyike azoknak a szívfacsaróan szép kecóknak, ahová sokan gondolkodás nélkül beköltöznének a városi élettől elmenekülve.

Forrás: http://www.ultrahome.org/top-20-world-most-beautiful-living-spaces/

Fejjel lefelé ház

Mit szólnál, ha egy házban fejjel lefelé kellene ébredned és álomra is hasonlóképpen kéne lehajtani a fejed? Ez a fejjel lefelé épült ház Lengyelországban található, Szymbarkban. Természetesen nem kell a házban kézenállva közlekedni, kipróbálnád?

Forrás: http://chirkup.me/10-most-interesting-buildings-in-the-world.html

Faház a fán

Megszámlálhatatlan mese és igaz történet fűződik erdei faházakhoz, de fán elhelyezkedő faházról nem sűrűn hallunk. Vajon Kevin ezt a házat is meg tudta védeni a betörőktől? Csak lélekben gyermek felnőtteknek!

Forrás: http://www.goodshomedesign.com/10-unusual-interesting-tree-houses/

Mesebeli házikó

Ennek a háznak a tervezője kerti fészereket és vendégházakat épít régi istállókból származó (felújított) fából. Az elkészült házak pontosan olyanok, mint a képzeletünkben élő mesebeli házikók. Te is szívesen eltöltenél bennük egy hetet?

Forrás: http://www.rusticway.com/guest-cottages

Földalatti zöld ház

Ez a Hobbit házra emlékeztető, kőből és újrahasznosított fából épült házikó Szlovéniában található. Régi, elhagyott parasztházakból építették úgy, hogy teljesen beleolvadjon a természetbe. Vajon Tolkien beköltözött volna egy ilyen szép házba?

Forrás: https://www.littlethings.com/hobbit-house-teahouse/

Zöldház gyorsan

Gyorsan összeszerelhető kégli, ami teljesen beépíthető a természetbe. Ha nincs időd az építőanyag vásárlásra, a szakemberekkel való huzavonára, ezt a zöldbarát kecót neked találták ki! Gyorsan elkészül és nagyon zöld!

Forrás: https://homeworlddesign.com/green-magic-homes-brings-next-generation-sustainable-building-technology/

Tengerparti ház

Ha jól sejtjük, ezt fogod a legjobban szeretni, hiszen ki ne akarna közvetlenül a tengerparton élni?! Ez a ház nem csak azért szimpatikus, mert a tengerre néz, hanem mert üveg falain át láthatjuk ezt a szépséges kilátást. Ugye neked is ez a nyerő? Vagy tévednénk?

Forrás: https://freshome.com/2013/08/23/what-you-need-to-know-before-buying-a-beach-house/

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük