Egészséges életmód

Természetes vegykonyha

Értékeld a cikket

Hogy mi az a vegykonyha? Első nekifutásra talán eszedbe sem jut, hogy mi lehet ennek a szónak a jelentése. A vegykonyha a laboratórium szinonimája. Azt tudtad, hogy a természetnek is van vegykonyhája?

A kutatások egyértelműen rávilágítottak arra, hogy azokban az országokban, ahol a lakosság több zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, ott kisebb a szív- és érrendszeri, valamint a krónikus megbetegedések kockázata, sőt, ezzel együtt kevesebb az elhízott ember, így csökken a magas vérnyomás és a kettes típusú diabétesz kockázata is.

Emellett tanulmányok kimutatták, hogy a genetikai és környezeti tényezők mellett jelentős szerepe van a táplálkozásnak a daganatos megbetegedések kialakulásában. Mindez azért van, mert a zöldségek sok vitamint, ásványi anyagot, rostanyagot és nyomelemet tartalmaznak. Természetes módon tudják szabályozni az emésztést úgy, hogy közben nem terhelik meg a szervezetet.

A gyümölcsök kedvező tulajdonságainak is se szeri, se száma. A legtöbb gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, vitalizálja a szervezetet, könnyen emészthető, így nem von el sok energiát a szervezettől, nem terheli meg a gyomrot.

Valamennyi zöldségnek és gyümölcsnek tulajdonítanak valamilyen jótékony hatást. De ha mégsem elegendő számodra, akkor még segítséget nyújthatnak a különböző gyógynövények. Mint ahogy a nevükben is benne van, a népi gyógyászat nagy jelentőséget tulajdonít egy-egy gyógynövény gyógyító hatásának, mely tulajdonságokkal sok-sok év megfigyelései alapján ruházták fel ezeket a növényeket.

Ahogy látod, a természet gyógynövények, zöldségek és gyümölcsök formájában állítja elő számodra a gyógyhatású készítményeit, melyeket a bűvös vegykonyhájában állított elő.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük