Kerti sütögetést szeretnél? Csináld meg magad a helyet!

Értékeld a cikket

Itt a nyár, a kerti összejövetelek, kültéri sütögetések, grillpartik időszaka. Szívesen mégy másokhoz, de még annál is jobban szeretsz a saját kertedben sütni-főzni a szabad-tűzön. Bár elég jó áron lehet grillező berendezéseket vásárolni, de mégis a legjobb a saját építésű sütőhelyen elkészíteni a családnak vagy a vendégeknek a jobbnál jobb finomságokat.

Ha az egyszerűségre törekszel, akkor elegendő egy alapszintű szalonnasütő vagy grillező helyet csinálnod. Viszont, ha ennél magasabb röptűek a vágyaid, akkor legjobb, ha kiépített kerti sütő-főző alkalmatosságot csinálsz, ami akár kombinált grillező és sütő hely lehet, amihez egy kemence is van építve. Mert, ha már csinálod, akkor alkoss valami nagyot és univerzálisat, azaz egy kerti konyhát.

A kerti konyhák egyre népszerűbbek mostanában a kertes házas övezetekben. Persze a minőség, a kialakítás pénztárca és szakértelem függvénye lesz.
A kerti konyhád építésekor dolgozhatsz a fantáziád alapján is, de legjobb, ha keresel egy jó mintát és azt lemásolod. Ugyanis csak az első sütés alkalmával fog kiderülni, ha valamit rosszul csináltál.
A kerti konyhád megtervezése után az első lépés a szükséges anyagok beszerzése. Ezt követi az alap és a lábazat elkészítése. Ennek lényege, hogy masszív alapot biztosítson a későbbi kemencédnek.

Ha ezzel készen vagy, akkor következhet a sütőtér megépítése. Jó, ha tudod, hogy a hőtároló részt legcélszerűbben törött üvegcserepekkel tudod feltölteni, végül a tűzteret kell megépítened. Ha külön nyílt grillező részt is szeretnél, azt is külön kell kialakítanod.

 

Képek forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük