A színek érzelemkatalógusa

Bár a nyár az építőipar valódi szezonja, napjainkban már rengeteg alapanyag készül olyan kivitelben, amely jól tűri a hidegebb időben történő feldolgozást. Ilyen alapanyag a festék is. Mindegy, hogy homlokzatfestékről, olajfestékről, kültéri, vagy beltéri falfestékről, vizesbázisú vagy műanyagbázisú, fehér, vagy színezett festékről beszélünk, a gyártók szinte biztosan készítenek belőle fagyálló, vagy legalább is hidegtűrő változatot is. Ebből adódóan ma már nem okozhat fejtörést, ha például ősszel jut eszedbe, hogy átszínezd a lakást, vagy más színre fesd a széldeszkákat, ablakokat stb.

Színekből pedig nincs hiány. Amellett, hogy még egy kisebb festékbolt is viszonylag nagy kínálattal bír az általa forgalmazott, különböző színű festékből, lehetőséged van arra is, hogy az ezekben az ületekben elérhető színspalettából kiválasztd azt, amelyik számodra a legmegfelelőbb.

Festékválasztáskor sokan nem figyelnek arra, hogy az adott színhez milyen érzelem társul, ezért következzen most egy gyorstalpaló színismeret azoknak, akik nincsenek tisztában a színek által kiváltott érzelmekkel.

Zöld: nyugtató szín, az egészség, és a remény jelképe. Hidd el, nem véletlenül vannak ilyenre festve a kórházi falak.

Vörös: az erotika és a düh színe, de érdemes tudnod, hogy nem mindegy, hogy milyen bútorok, és mekkora tér társul ehhez a színhez.

Kék: az elsődleges érzés, amely elfog bennünket, ha ránézünk, az a nyugodtság, mindemellett pedig a hűség színe.

Narancssárga: pozitivitást, és erőt ad a napodhoz, ha egy ilyen színű szobában ébredsz fel.

Ha szeretnéd megtalálni az otthonodhoz illő tökéletes színt, akkor vedd figyelembe, hogy az adott szín milyen hatást vált ki belőled.

 

Kép forrása: pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük